keskiviikko 29. elokuuta 2018

Chapter

Kesälomalla pitää päästä ainakin kerran syömään se vähän parempi lounas. Viime vuonna tsekkasin Vinkkelin, tänä vuonna vuorossa oli raketin lailla Helsingin kärkiravintoloiden joukkoon kohonnut Chapter. Se avasi ovensa rennommalla baaripuolella viime vuoden kesäkuussa, mutta ravintolapuoli antoi odottaa itseään syksyyn. Chapter on saanut paljon palstatilaa ja palaute on ollut yksinomaan kiittävää. Sinne siis kesäisenä perjantaina.

Lounaalla tarjolla on viikoittain vaihtuva menu. Kolmen ruokalajin setti maksaa 29 €. Chapter on niitä ravintoloita, joita ei voi tuomita pelkän ruokalistan perusteella. Vai miltä lounasmenu kuulostaa?

- Smoked tofu, turnip & whey sauce
- Salmon, kohlrabi & beurre blanc sauce
- White chocolate, rhubarb, rowan ice cream & strawberry
All courses are served with rye-brown butter porridge, salad and sour dough bread


Niin, aika erikoiselta. Kirjallinen muoto ei ikinä pysty ilmentämään sitä makujen ilotulitusta, mutta myös jäsenneltyä harmoniaa, jotka ruokailija kohtaa. Chapterissa pitää vain hypätä kyytiin ja nauttia!


Alkuruoan kanssa tarjoiltu leipä oli niin herkullista, että jos olisi kysytty, haluanko sitä lisää, olisin kiljuen ottanut kaiken vastaan. No, ei harmillisesti kysytty. Tofua en ikinä kuunaan koskaan valitsisi itse. Siksi olikin mahtavaa, että se kuului Chapterin alkuruokaan. Savustettu tofu, nauris(!) ja äärimmäisen herkullinen liemi loivat kiehtovan kokonaisuuden. Ei uskoisi, eihän?


Alkuruoan jälkeen vuorossa oli luonnollisesti pääruoka: paistettua lohta ja kyssäkaalia(!) beurre blanc -kastikkeessa. Esimerkillistä lohta komppasi jälleen äärimmäisen herkullinen kastike. Se piti lusikoida loppuun viimeistä pisaraa myöten ja käydä vähän vaimon lautasellakin osingoilla. Chapter osaa kastikkeensa, se selvisi viimeistään pääruoan kohdalla. Lohta säestivät erillisillä lautasilla tuodut salaattiannos sekä rukiista ja ruskistetusta voista tehty puuro. Jälleen kerran: nappisuorituksia – puuro oli myös sangen yllättävä veto.




Menun päätti jälkiruoka, joka oli kuin taideteos. Se oli niin kaunis, että ilman erityisiä valokuvaustaitojakin kuvasta tuli väkisinkin onnistunut. Makuina raikkaasta annoksesta löytyi ainakin valkosuklaata, mansikkaa ja raparperia. Moniulotteinen ja onnistunut päätös nautinnolliselle lounashetkelle.


Chapter sijaitsee taannoin uudistuneissa Torikortteleissa Senaatintoria vastapäätä. Ravintola koostuu useammasta tilasta. Baaripuolen miljöö, jossa lounas tarjoiltiin, on tyylikkäästi laitettu ja valoisa. Viherkasvit elävöittivät ympäristöä ja pöydässä koeputkessa ollut kukka sekä uniikit keramiikkalautaset jäivät mieleen. DJ-tiski nurkassa taisi odottaa illanviettäjiä.

Lounaskäynnin perusteella Chapter asemoituu sinne harvalukuisten ravintoloiden joukkoon, joita voin varmuudella suositella niin sille vähän paremmalle lounaalle kuin illallisvisiitillekin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Chapter
Aleksanterinkatu 22
00170 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti