keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Kivi Paber Käärid

Tarkoitus oli käydä syömässä Tallinnan uudehkon Fotografiska-museon ylimmän kerroksen ravintolassa, mutta paikka oli siinä kohtaa päivää harmillisesti kiinni. Koska meillä ei ollut plan B:tä (kellä on?) ja nälkäkiukku oli lähempänä kuin Ruotsin tasoitusmaali Suomen 1-0 johtotilanteessa, oli tehtävä nopeita päätöksiä. Naapurista löytyi onneksi meille entuudestaan tuntematon Kivi Paber Käärid -niminen ravintola, johon iskimme sisään. Jälkeenpäin voi todeta, että meillähän kävi tuuri!



Jaoimme alkuun vihannesvalikoiman hummuksen kera (10,90 €) nälän terävintä kärkeä tylsyttämään. Kuten kuvasta näkyy, oli annos vähintäänkin monipuolinen ja yltäkylläinen. Se sisälsi kaikkia luojan luomia luontaisia herkkuja: vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Vaikka lähes koko setti saatiin hyvällä ruokahalulla alas, kärkeen nousivat ihastuttavat naattiporkkanat.



Pääruoaksi valitsin pastan: kana-kurpitsapastan (8,90 €) sienten, pinjansiementen ja pekonin säestämänä. En ole aivan viime aikoina nautiskellut paljoakaan pastaruokia – en tiedä oliko sillä tosiasialla merkitystä – mutta Kivi Paber Kääridin pasta-annos oli hurmaava. Kaikin puolin onnistunut annos! Vaikka makuja oli monenlaista ja kokonaisuus muhkea, oli se siitä huolimatta herkullisen tasapainoinen. Vaimoni paahtopaistisalaatti (8,90 €) grillatun kiinankaalin, paahdetun sipulin ja valkosipuliaiolin kanssa oli sekin makujen ilotulitusta, mutta kokonaisuus ei tässäkään tapauksessa hapertunut niiden alle, vaan kantoi sen tyylikkäästi.



Kivi Paperi Sakset – kuten gluteenitonta ruokaa tarjoavan ravintolan nimi suomeksi kuuluu – on cool paikka, jos vanhahtava termi suvaitaan. Kyllähän sen on sitä oltavakin, sillä ravintola sijaitsee Telliskiven luovassa keskuksessa Telliskivi Loomelinnakissa, jossa on mm. studioita, gallerioita, design-kauppoja, ravintoloita ja ”luovia yrityksiä”. Paljon sitä kuuluisaa pöhinää siis. Aika lähellä majaansa pitää myös ikoninen F-hoone.



Vierailu Kivi Paber Kääridiin oli onnistunut: taltutimme nälän ja teimme sen kaiken lisäksi mainiolla ruoalla!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kivi Paber Käärid
Telliskivi 60a/7
10412 Tallinna (Telliskivi Creative City)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti