sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Vausti

Kun suunnittelin päiväreissua mm. Merikeskus Vellamosta ja Sapokan vesipuistosta tunnettuun satamakaupunki Kotkaan, en tiennyt sen ravintolatarjonnasta mitään. Pelkillä perinneherkku-possoilla eli munkkipossuilla ei päivästä selviäisi. Tripadvisorin ykkösenä killui Vausti-niminen ravintola. Ravintola vaikutti kiinnostavalta, sinne siis.




Nettisivujen mukaan Vausti on uudistanut lounastarjontaansa lisäämällä kasvisruokia, korostamalla kalaruokia sekä vähentämällä punaisen lihan osuutta tarjonnasta. Kotkassakin edetään siis trendien mukaisesti. Päivän annos (12 €) tarjoillaan pöytään ja siihen kuuluu salaatti-, keitto- ja leipäpöydän antimet, kuten myös kahvi ja keksi. Päivän annos oli paahdettua kirjolohta gremolatan ja juureskakun kera. Vaikka annoksessa ei ollut mitään vikaa, ei se herättänyt suurempia intohimoja. Maut ja tekstuuri olivat turhan tasapäisiä. Alkusalaatti oli skenessään varsin erikoinen: tarjolla oli nimittäin esim. leikkelettä. Joka tapauksessa niillä, marinoiduilla sienillä sekä pasta- että vihannessalaateilla pääsi kuitenkin hyvin vaust… vauhtiin. Selleri-perunakeitto ajoi asiansa.





Vaustin miljööstä jäi mieleen tietynlainen eleganttius kenties holvikaarten ja seinillä esillä olevan varsin perinteisen maalaustaiteen vuoksi. Palvelu oli vähäeleistä, mutta ystävällistä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Vausti
Kotkankatu 7
48100 Kotka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti