tiistai 24. syyskuuta 2019

Levain Bakery Eatery

Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, kuten edesmennyt mäkikotka viisaasti veisteli. Kun oli mahdollisuus syödä aamiainen Punavuoressa, käytin sen. Oli vain päätettävä mennäkö Levainiin vai Green Hippo -kahvilaan. Menin Levainiin, koska ruokalista vaikutti kiehtovammalta. Levain on BW-Ravintolat-ketjuun kuuluva reilu parivuotias leipomo. Levain keskittyy nettisivujensa mukaan ”leipien kuningaslajiin, aitoon kiviarinauunissa paistettavaan hapanjuurileipään.”



Tilasin Monte Rosson (12 €), ison kahvin (3,70 €) sekä jälkihyväksi Kouign amann -leivoksen (3,50 €). Kyllähän näillä kulmilla ja tällä laatutasolla homma maksaakin, tässä tapauksessa himpun alle 20 euroa. Grillatun Monte Rosso -hapanjuurileivän välissä oli saunapalvia ja Jätkäsaari-juustoa, kyljessä pikkelöityjä kasviksia. Annos oli paras leipäannos todella pitkään aikaan. Rapean maukkaan ulkokuoren ja pehmeän herkullisen sisuksen vuoropuhelu käytiin jumalaisia merkkejä käyttäen. Ainoana pienenä miinuksena jäin kaipaamaan ikiaikaiselle rakkaalleni saunapalville hieman suurempaa roolia. Nyt se jäi juuston jalkoihin. Pikkelöidyt kasvikset ja sienet toivat raikkautta annokseen. Tyylipuhdas täysosuma!



Jälkipalaksi nauttimani ranskalainen Kouign amann -leivos viimeisteli onnistuneen aamiaiskokemuksen. Taikinasta, voista ja sokerista tehty Bretagnen herkku oli täysin ok, mutta ei loppupeleissä erityinen.

Levainin palvelu oli mukavaa ja juttelevaa, kuten lähileipomossa kuuluukin olla. Miljöö on varsin simppeli, jopa mitäänsanomaton, eikä jää erityisesti mieleen. Ruutulattia on viehättävä yksityiskohta.



Levainin Monte Rosso -leipä on kaupungin kärkikaartia. Pelkästään sen takia kannattaa ottaa suunta Punavuoreen herkkuhetkeä varten.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Levain Bakery Eatery
Kankurinkatu 6
00150 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti