sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Signor Smith

Nämä SYÖ-viikot ovat lähteneet tehokkaasti käyntiin, kun pääsin testaamaan jo toisen minulle entuudestaan tuntemattoman ravintolan Narinkkatorin Plazan jälkeen. Tällä kertaa en ollut kaupungin ytimessä, vaan vuoden ikäisessä Triplan kauppakeskuksessa ja siellä sijaitsevassa Signor Smithissä. Ravintola ei sijaitse ravintolamaailman ahdistavassa ihmisvilinässä (miksi Pancho Villaan on aina jonoa?), vaan hieman rauhallisemmilla kulmilla junalaiturien yläpuolella. 

Signor Smith ei ole Cityn SYÖ-viikoilla mukana millään pikkuisella nallipyssyllä, sillä ravintola tarjoaa kympin sopuhintaan kaikki listansa pizzat, burgerit ja pastat. Valinnanvaraa siis on. Olin liikkeellä puhtaasti pizzakärjellä, joten valitsin Favoriton (normaalihinta 15,90 €), joka koostuu kinkusta, sinihomejuustosta ja tuoreesta ananaksesta. Monihan tuomitsee ananaksen pizzassa, mutta ei siitä pääse mihinkään, että se raikastaa kivasti kokonaisuutta – varsinkin tuoreananas. Pizza on lempiruokaani, ja arvostan laatua, mutta mikään yksioikoinen pizzapuristi en ole. 




 

Signor Smithin pizza oli ison mittaluokan pettymys: kuiva, tylsä ja varsin mauton kokonaisuus. Se ei mitenkään pystynyt vastaamaan pizzerioiden ns. uuden aallon laatuvaatimuksiin, mutta toisaalta siitä puuttui myös peruspizzerioiden syntinen maukkaus. Kuivaa ja mautonta reunaa oli liikaa, täytteitä oli vähän ja ne olivat epätasaisesti jaoteltu, mikä teki lopputuloksesta yksinkertaisesti huonoimman pizzan pitkään aikaan. Mutta koska kyse oli pizzasta, söin sen silti ilman julkisia purnauksia.





Vaikka ruoka ei natsannut millään mittapuulla, on Signor Smith tyylikäs ravintola. Isot ikkunat aukeavat kivasti rautateiden päälle. Ravintolan valaistus on toteutettu hienosti, mikä korostui, kun ulkona alkoi hämärtää. 

Ruoka 2/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 2/5

Signor Smith

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki (Kauppakeskus Tripla, 4. krs.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti