tiistai 10. marraskuuta 2020

Sushibar+Wine (Kallio)

Meillä on vaimon kanssa vahva erimielisyys sushilounaista. Hänen mielestään paras sushilounas on Sushibar+Winen ”kolmen kopla” eli salaatti-, nigiri- ja makisetti. Itse kumarran vahvasti sushibuffetin suuntaan. Ei, en tarkoita mitään yleisaasialaisbuffettia, jossa sushit ovat vain yliolkaisesti tehtyjä kuivuneita pökäleitä, vaan ihan kunnon kamaa. Sellaista, jota on tarjolla esim. Hämeentien Sushi Forestissa (jonka edesottamukset ovat muuten parantuneet melkoisesti sitten arvostelun kirjoittamisen), jonka sushit ovat laadukkaita ja maukkaita, minkä lisäksi tarjolla on aina monipuolinen kattaus. Tämän vuoksi minulta kesti pitkään ennen kuin kävin Sushibar+Winen Kallion ravintolassa, vaikka se on lähellä tavanomaisia lounaskulmiani.


Otin vaimoni suosituksesta tiikerirapusalaatin (5 €), nigirisetin (4 kpl, 5 €) sekä lohimakisetin (5 kpl, 5 €). Makuhermoja hivelevä salaatti oli aivan älyttömän hyvää! Simppeliä, mutta raikkaan maukasta. Seesaminsiemenistä tehty goma-kastike oli annoksen tärkein komponentti, selkäranka. Lohimakit olivat perusbuffetin makeja parempia, oikein oivallisia. Sen sijaan nigirien (merilohi, kevyesti grillattu merilohi, siika ja jättikatkaravunpyrstö) osalta jouduin kokemaan pettymyksen. Ne olivat hieman nuutuneen ja tylsän oloisia. Eivät erottuneet laadullaan mitenkään, ehkä jopa päinvastoin. 

Sushibar+Wine juhli 10-vuotistaivaltaan avaamalla vuosi sitten auki raadellulle Hämeentielle ketjun viidennen ravintolan. Kuten kuvista näkyy, työsarkaa kadun osalta vielä riittää. Kallion toimipaikka on kivasti puoliympyrän muotoisen rakennuksen osassa, mikä luonnollisesti näkyy tilan viihtyisänä kaarevuutena. Seinillä väriä valoisaan tilaan tuovat Linda Linkon ja Tuukka Tammisaaren maalaukset. 


Kumpi sitten on oikeassa, minä vai vaimoni? Minä tietenkin, sillä eihän ole laadukkaan sushibuffetin voittanutta. Eikä sen jälkeistä oloa. 

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 2/5

Sushibar+Wine

Hämeentie 19, 00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti