maanantai 21. joulukuuta 2020

Fat Lizard

Joulubuffeteissa on tullut vuosien varrella pyörittyä paljonkin, mm. Sipulissa, Katajanokan Kasinolla sekä Pörssitalolla – aina toki asiaankuuluvasti diilillä kaksi yhden hinnalla. Tänäkin vuonna käytiin Töölönrannassa, mutta sen lisäksi myös Fat Lizardin FAT XMAS Buffetissa (56 €) – ilman diiliä. Fat Lizardin joulubuffetin menu on kenties kaikista herkullisimman kuuloinen buffetmenu ikinä. Vai mitä sanotte siianmädistä, lämminsavustetusta merilohesta, katkarapu skagenista, simpukoista, grillatuista ravuista, savustetusta kalkkunanrinnasta ja grillatusta possun sisäfileestä? Ja tuossa oli vasta osa alkupalapöydän antimista. Pääruoaksi oli tarjolla mm. paahdettua merilohta, grillattua härän sisäfileetä, kinkkua, patatas bravas -perunoita sekä pizzaa! Alatte päästä jyvälle, että kyseessä on ehkä kaikkien aikojen kattaus. 



Alkupalapöytä on usein tällaisissa buffeteissa se juttu. Sen vuoksi olen kokenut parhaimmaksi ratkaisuksi hoitaa alkupalapöydän kahden lautasen taktiikalla: ensimmäiseen vähän kaikkea, jälkimmäiseen parhaimmat maut toiseen kertaan. Pääruoka on perinteisesti ollut se heikoin lenkki, johon ei ole juurikaan tarvinnut fokusoitua. Fat Lizardissa pääruoat kuitenkin kilpailevat täysiverisesti alkuruokien kanssa, mikä aiheutti hankaluuksia lautasstrategian suunnittelussa. Yksinkertaisesti tarjolla oli liikaa kaikkea sellaista, jota halusi maistaa ja ottaa sen jälkeen lisää. 


Alkupaloista on pakko mainita keskimääräistä parempi katkarapu skagen, vihersimpukat mm. korianterilla ja chilillä sekä grillatut Black Tiger -ravut. Pääruoista nostan esille erinomaisesti paistetun härän sisäfileen ja maukkaalla Ranch-kastikkeella ryyditetyt patatas bravas -perunat. Olihan sitä pepperonipizzaakin pakko maistaa, vaikka sisäinen ekonomistini huusi ottamaan sen sijaan toisen mätitujauksen. Pizza oli erinomaista. 



Jälkiruokapöytä ei kalvennut suolaisille kanssaveljilleen. Pöydästä löytyi ”karkkitaivas”, karamellimoussea, passionpannacottaa sekä naked Rocky Road -kakku. Juustojen kohdalla oli helppo todeta: ei tänään. Jälkiruokien voittoon kirmasi kenties yllättäen raikkaan elegantti passionpannacotta Daim-muruilla, mutta jälleen kerran kaikki oli kyllä ensiluokkaista. 



En tiedä, onko Fat Lizardin rosollitonta ja sillitöntä joulubuffetia ollut aiempina vuosina, mutta suosion ja laadun perusteella arvelen sen olevan vähintään tästä vuodesta eteenpäin tarjolla jatkossakin. Jos ja kun näin on, tulee siitä meille vakiokohde tulevien vuosien joulunalusviikoille. Ainoan miinuksen annan siitä, että tarjolla oli yksinkertaisesti liikaa kaikkea hyvää. Olisin halunnut syödä enemmän, mutta fyysiset rajat tulevat aina liian nopeasti vastaan. 



Fat Lizard on heittämällä Espoon mielenkiintoisin ja hyvällä todennäköisyydellä myös paras ravintola. Olen nyt kaksi kertaa (ensimmäinen käynti) käynyt siellä ja molempina kertoina antanut ruoasta täydet viisi tähteä. 

Ruoka 5/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Fat Lizard

Tietotie 1, 02150 Espoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti