maanantai 14. joulukuuta 2020

BAD Lintu 10

Reilusti yli puolet ravintolassa syödyistä aterioista on lounaita. Ilman lounaita en minäkään kirjoittaisi näitä ravintola-arvioita. Lintulahdenkujan BAD-ravintola kuvaa itseään siten, että se ei ole perinteisessä mielessä henkilöstöruokala, vaan lounasaikaan palveleva ravintola. Voin allekirjoittaa väitteen parin käyntini perusteella. BAD – joka muuten tulee sanoista Best Adventure of The Day – tarjoaa ainakin kotiruokaa (10,70 €), keittobaaria päivän proteiinilla (11,50 €) sekä salaattibaaria päivän proteiinilla (11,50 €). Joskus tarjolla on ollut myös lautasannos (11,50 €), joka arvatenkin tuodaan pöytään, kun muut valinnat kahmitaan buffetista. Valittavana on siis hyvinkin erilainen ja huomattavasti kiinnostavampi kattaus verrattuna perinteisempiin työmaaruokaloihin. 



Ensimmäisellä käynnillä valitsin kotilounaan eli pannupihvejä sinappiperunoilla ja hernemuhennoksella. Pihvit olivat muhevan maistuvia, kastike suunmukaista, perunat selvästi keskimääräistä herkullisempia sekä hernemuhennos raikastavana elementtinä oivallisen tasapainottavaa. Jälkimmäisellä kerralla turvauduin salaattibaarin antimiin, enkä pettynyt. Tarjolla oli muutamaa sekoitettua salaattia sekä lukuisia yksittäistä raaka-ainetta sisältäviä kippoja. Niistä voisin mainita marinoidut katkaravut, sienet ja kananmunat. Päivän proteiinina tarjoiltiin falafeleja, jotka kuitenkin jäivät kokonaisuuden varjoon. Laadukkaista ja kiehtovista raaka-aineista sai kasattua mieleisensä annoksen. 



Kun puhutaan BAD:n lounaasta, ei voida olla mainitsematta jäätelöbaaria, jonka saa lounaan kylkeen vaivaisella eurolla! Olen ottanut sen molemmilla kerroilla. Annoksen saa koottua parista eri jäätelömausta ja lopputulos kruunataan mm. Oreo- ja turkinpippurimuruilla ja kinuskikastikkeella. Tämä on juuri sitä pientä luksusta, jolla lounasravintola erottautuu kilpailijoistaan, kuten naapuriravintola Pihkasta




BAD Lintu 10 sijainti ei ole idyllisin mahdollinen. Lähellä puuskuttaa ankeuden ruumiillistuma Sörnäisten rantatie, eivätkä lähitienoon toimistotalotkaan ylennä mieltä. Siitä huolimatta ravintola näyttää ulkoapäin tyylikkäältä. Katutason isot ikkunat tuovat väriä. Sisälläkin rauhallinen miljöö miellyttää. 



BAD-lounasravintola on hiljattain edesmenneen ravintola-alan vaikuttajan Matti Jämsenin ravintolaketju. Minulla oli kunnia jutella hänen kanssaan järvenpääläisessä Sesonki-ravintolassa käydessäni siellä brunssilla viime vuonna. Laajentumissuunnitelmia oli kuluvalle vuodelle, mutta koronaviruksen vuoksi matka on tyssännyt alkuunsa. Ketjun toinen Leppävaarassa sijaitseva ravintola on tällä hetkellä suljettuna. Aika näyttää, miten BAD-ravintoloiden käy. Toivon, että ainakin Lintulahdenkujan ravintola jatkaa herkullisten, laadukkaiden ja monipuolisten lounaiden tarjoamista jatkossakin.

Ruoka 5/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

BAD Lintu 10

Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti