keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lucha Loco


Aitomeksikolainen ruoka- ja ravintolabuumi on jyllännyt täällä peräpohjolassa jo jonkin aikaa eikä hype tunnu millään laantuvan. Suosiota siis riittää ja hyvä niin.

Lucha Loco avasi ovensa Korkeavuorenkadulla viime keväänä. Rekisteröin tapauksen, mutta syrjäisen sijainnin (anteeksi vain punavuorelaiset) vuoksi ei ravintolassa tullut käytyä kuin vasta nyt – vapaapäivänäni. Himojeni kohde oli lounasaikaan tarjoiltava taco buffet. Vanhempieni sukupolvelle buffetista tuli ensimmäisenä mieleen ruotsinlaivan ähkybuffet, minun sukupolvelleni kenties Raxin pizzabuffet, mutta toivottavasti jo uudelle sukupolvelle tämän kaltaiset laatubuffetit.

Olin yksin liikenteessä eikä aikatauluni ollut täysin selvä, joten en normeistani poiketen ollut tehnyt varausta. Kuka niitä lounaalle muutenkaan tekee? Kyllähän lounasaikaan aina yhdelle henkilölle pitäisi joku soppi löytyä. Kyllä se juuri ja juuri löytyikin, vaikka paikka oli lähes täynnä vielä yhden aikaan iltapäivällä. Ravintolahan ei ole suuren suuri, tilaa on ehkäpä noin 25 henkilölle.



Maksoin kassalla lounaani (11,50 €) ja sain ohjeet ruokailuun. Nämä tapahtuivat englanniksi, kuten kaupungin koleimmissa paikoissa on viime vuosina ollut tapana. Perähuoneesta löytyi sitten se kauan kaivattu taco-paratiisi. Seurasin kokeneempia: ensin lautaselle kolme pientä taco-lettua (sen verran niitä mahtuu juuri ja juuri), niiden päälle erilaisia lihoja (nautaa, possua, kanaa…), sitten salaatteja (papuja, paprikaa, tomaattia, maissia, sipulia…) ja lopuksi vielä maistuvat kastikkeet. Lopputulos oli syntisen ylitsepursuava ja vain alleviivasi sitä, että tässä oltiin ensi kertaa taco-junan kyydissä. No, täytyy myöntää, että kotona sama tapahtuu aina. Sanotaan, että ahneella on ahneen loppu, mutta tässä tapauksessa toinen käyntikertani ruoka-astioiden luo oli maltillisempi, sivistyneempi ja sitä kautta myös onnistuneempi. Tiesittekö muuten, että vähemmän on joskus enemmän? Sillä tavoin mm. maut erottuvat toisistaan paremmin ja itse ruokailukin onnistuu esim. käsin, kuten viereisessä pöydässä istuva tunnettu muusikko-näyttelijä näytti esimerkkiä. Runsas ruokatarjonta ja vaihtoehdot kuitenkin luovat riskin edellä mainitsemaani äärikäytökseen, joten olkaa tarkkana!

Lucha Locon miljöö on moderni ja raikas: meksikolaishenkinen kyllä, mutta ei alleviivatusti tai päälleliimatusti. Ravintolan nettisivut ovat muuten tyylikkäät, mutta ne eivät toimi – asia, joka tulisi saattaa kuntoon välittömästi. Palvelu oli ystävällistä, kyselevää ja rentoa. Kehuttua juomalistaa ei nyt lounaalla tullut testattua. Kauas ovat onneksi jääneet (maku)muistot nykyään ihastuttavan retroista tex mex -ravintoloista, kun tilan ovat vallanneet tällaiset laatuun, aitoihin makuihin ja kokemuksiin panostavat ravintolat.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Lucha Loco
Korkeavuorenkatu 4, Helsinki
www.luchaloco.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti