sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ahorita

Hesarin Nyt-liite testasi hiljan kaupungin parhaita tacoja. Skaban voittajaksi selviytyi pisteen erolla El Rey, mutta tiukan kisan kakkosena oli – voidaanko sanoa jopa yllättäen – Kluuvin kauppakeskuksessa tacoja myyvä Ahorita. Testimenestys ja kehutut possutacot mielessäni otin suuntiman kohti kauppakeskusta.

Ahorita ratsastaa aitomeksikolaisen ruoan trendikkyydellä, kuten esim. taannoin testaamani Eatos. Ravintola on street food -guru Richard McCormickin ja Royal Ravintoloiden yhteistyön jälkeläinen. Paikka eroaa muista tacoja tarjoavista mestoista siinä, että käytössä on Meksikosta asti raijattu tortillakone, jolla maissilätyt pyöräytetään: tuoretta ja freessiä! Kyse on pikaruokapaikasta ja meininki muistuttaakin pitkälti Subwayta, sillä annokset valmistetaan asiakkaiden silmien edessä tämän tekemien valintojen mukaan jonossa pikkuhiljaa edeten.

Olin liikenteessä isolla nälällä, joten itsestään selvä vaihtoehto oli neljän tacon setti (16 €). Enemmän pohditutti raaka-aineiden valinta. Jonossa kesti yllättävän kauan – ehkä 10 minuuttia – joten siinä oli aikaa hioa valintoja. Esimerkiksi uutuutena tarjottava uppopaistettu kala ei houkutellut. Otin yhden kanan, yhden juuston ja kaksi testimenestyjäpossua. Täytteistä ei erikseen minulta kysytty eli ilmeisesti siinä kohtaa sovellettiin lähtökohtaoletuksia. Ei siinä mitään, helpompaa minulle. Neljän tacon annokseen sisältyi vielä nachot ja dipit. Juomaksi minulle riitti vesi, vaikka tarjolla olisi ollut esim. itsetehtyä limonadaa.

Meksikolaistyyppiset taco-annokset täytyy oikeaoppisesti syödä käsin. Tein työtä käskettyä. Koin sen kuitenkin suhteellisen sottaiseksi puuhaksi, vaikka Nyt-liitteessä väitettiinkin, että tacon syöminen sormin onnistuu hyvin. No, katsokaa kuvaa ja arvioikaa itse.


Makujen puolesta lopputulos oli pienehkö pettymys. Kaikki oli ihan maistuvaa, mutta ei enempää. Ehkä makuja oli liikaa. Possutacot eivät nekään oikein jääneet erityisemmin mieleen. Dipit olivat mainioita, erityisesti kun niitä tuli kolme kippoa. Uppopaistetuista tortilloista tehdyt nachot olivat veikeitä ja mukavaa vaihtelua ruokakauppojen versioihin, mutta eivät nekään ns. breikanneet.

Ahorita on helposti lähestyttävä ja kohtuuhyvä ravintola, mutta täytyy totuuden nimissä sanoa, että Kluuvin kauppakeskuksessa naapurissa stondaava Pizzarium on kyllä voittajan valinta meksikolaiseen verrattuna.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ahorita
Aleksanterinkatu 9
00100 Helsinki
http://ahorita.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti