torstai 10. maaliskuuta 2016

Friends & Brgrs

Pietarsaaren oma poika, paikallinen hampurilaissuuruus Friends & Brgrs, ponnisti Suomen valloitukseen viime vuoden keväällä, kun se avasi ravintolansa entisen Raxin kulmaan Mikonkadulle. Sittemmin valloitusta on jatkettu myös Tampereelle, missä se valtasi pienimuotoisen kohun saattelemana Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen McDonald’sin tilat Hämeenkadulta.

Friends & Brgrs hyödyntää burgerien uutta nousua. Enää burgerit eivät ole vain pikaruokaravintoloiden tarjoamia väsyneitä pullia, joita syödään nälkään, vaan myös herkuttelun välineitä. Skene on siis laajentunut huomattavasti, kun nykyisin on tarjolla pikaruokaa, luksushamppareita, mutta myös näiden ääripäiden väliin tunkevia hampurilaisia. Tähän välimaastoon myös F&B iskee. Kyse on fast casualista, joka sijoittuu fast foodin ja casual diningin väliin. Suomeksi kyse lienee vähän laadukkaammasta pikaruoasta. Kuulostaa hyvältä: nopeasti, suht edullisesti, mutta laadukasta. Entä käytännön kokemukset? Katsotaanpa.

Olin liikkeellä ystäväpariskunnan kanssa, ja tarkoituksenamme oli huuhtoa leffakäynnin aiheuttama pettymys helposti ja nopeasti, mutta tietysti maukkaasti. Kohdistimme askeleemme F&B:tä kohti. Se vaikutti sopivan täydellisesti tarkoituksiimme, eikö vain?

Tämä käyntikertani oli kaikkiaan kolmas Friends & Brgrsissa. Aina on joutunut jonottamaan, mutta niinhän se tuppaa olemaan kaikissa pikaruokapaikoissa. Jonossa onkin hyvin aikaa miettiä, mitä sitä ottaisi. Päädyin Cheese & Onion -ateriaan (11 €), mutta mitä sitten tapahtuikaan? Tiskillä kerrottiin, että ranskalaiset ovat tältä erää loppu. Anteeksi? Ranskalaiset loppu perjantai-illan pahimpaan ruuhka-aikaan? Ensin huono elokuva ja nyt ranskalaispettymys, voi kurjaa elämääni. Mietin jo soittoa puljun hankintajohtajalle, mutta nielin pettymykseni tuplaamalla lihan burgerissani, eli otin Cheese & Onion Brgrin tuplapihvillä (7,5 € + 3 €). Kaupan päälle tarjottiin sentään limu hyvitykseksi.

Sitten vain hälytin mukaan ja limutiskin kautta odottamaan hälyttimen pirinää. Ja sitä muuten odotettiin. 35 pitkää minuuttia. Okei, ravintola oli melkein täynnä, mutta silti. Lopulta hälytin teki työnsä ja kävimme hakemassa burgerit tiskiltä. Kun vihdoin pääsimme iskemään kulmahampaamme hampurilaisiin, oli kärki kovan onnen illalta saatu onneksi katkaistua. Kyllähän lopputuote nimittäin on perin laadukas. Tuplapihvi, karamellisoitu sipuli, juusto ja majoneesi olivat oikein laadukas ja maistuva kokonaisuus. Aivan kuten muistelinkin aiemmilta käynneiltäni.

Hyvää: päätuote eli ruoka on hyvää. Huonoa: odotusaika ja ranskalaisten käsittämätön loppuminen kesken viikonloppuruuhkan. F&B on paikka, josta olisi kiva tykätä. Sillä on selvä paikkansa hampurilaiskentän kahden ääripään välissä, mutta otetta pitää vielä terävöittää tiukassa kilpailussa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu



Friends & Brgrs
Mikonkatu 8
00100 Helsinki
http://friendsandbrgrs.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti