perjantai 4. maaliskuuta 2016

Teatterin Grilli


Teatteri on käsite, ainakin Stadin yöelämän pintakiitäjille ja -liitäjille. Itsekin olen siellä jokusen kerran käynyt isompien poikien seurassa, välillä jopa vipissä saakka. Mutta ei mennä niihin tarinoihin, vaan keskitytään juomapuolen sijasta ruokaan. Kävimme nimittäin testaamassa parin vuoden tauon jälkeen Teatterin Grillin.

Ravintolassa oli käynnissä Southern Hospitality -kausi (11.2.–30.4.2016). Yhdysvaltojen etelävaltiot ovat tunnettuja rikkaasta ruokakulttuuristaan ja musiikistaan sekä True Detective -sarjan ensimmäisen tuotantokauden maisemista. Teatterille kyseisen ruokalistan on luonut Jeff ”Bad Jeff” Cohen – jenkki, joka pyörittää omaa raflaansa Prahassa ja on kuulemma tunnettu mm. suussa sulavista ribseistään. Emme varsinaisesti olleet tämän SH-menun perässä, mutta toki se houkutti ainakin minua melkoisesti sitä salaa kotona vilkuillessani.

Olin jo etukäteen päättänyt, että valitsen ruokani Southern Hospitality -listalta. Pitihän Pahalle Pojalle antaa tsäänssi ja katsoa, mistä kukkopoika on tehty! Otin alkuun annoksen nimeltä blackened shrimps: scampin pyrstöjä, jalopeno-cheddargrits (what?), lehtikaalipestoa ja chorizoa. Oudon kuuloinen annos oli vähän hassu myös lautasella, mutta ei pahanmakuinen ensinkään. Aika pieni se tosin oli hintaansa (16 €) nähden. Seuralaiseni härkätartar grillatulla maalaisleivällä (13 €) oli selkeämpi ja kokonaisuutena parempi.


Pääruokaa mietin ennätyskauan: häränrintaa, bbq ribsejä, burgeri vai joku pihvi peruslistalta? Päädyin ribseihin (29 €, full rack tietysti) ja se saattoi elämäni paras päätös. Kun annos tuotiin pöytään, pääsi suustani tahaton hihkaisu ja bokserini kastuivat silkasta ilosta. Sen verran isoa jöötiä nimittäin tuotiin pöytään. Otin kuitenkin haasteen vastaan kuin mies. Annoksen makumaailma oli täyteläisyydessään silkkaa juhlaa makunystyröilleni. Loistava glaseeraus. Kokonaisuutta raikasti lisukkeeksi ottamani ensiluokkainen perunasalaatti. Ilman sitä syöntimatkani olisi itse asiassa loppunut aiemmin, sillä se toi makuihin kaivattua vaihtelua. Pääsin lähes maaliin, kun jäljelle jäi vain muutama kylkirivi. Seuralaiseni otti marmoriulkofileen (31 €) pippurikastikkeella ja maalaisranskalaisilla. Sekin oli oikein maistuva, mutta jäi toki annokseni varjoon pahasti. Kävi myös erittäin harvinaislaatuinen tilanne, kun en jaksanut maistaa muutamaa ranua enempää hänen annostaan.


Jälkkäriksi otimme… No ei vaiskaan. Ei mitään toivoa jälkiruokien jaksamisesta. Vedimme viinit loppuun ja lähdimme tyytyväisinä ulos.

Teatterin kompleksista tulee toki ensimmäisenä mieleen yökerho ja glamour sen ympärillä, mutta yhtään ei sovi väheksyä Grillipuolta. Ei yhtään. Hävyttömän roisia, mutta erityisen laadukasta lihallista meininkiä vietettiin nimittäin myös sillä puolella. Saattaa olla, että joudun käymään vielä ennen huhtikuun loppua moikkaamassa Jeffin tuotoksia uudemman kerran. Käykää tekin, rakkaat lukijat. Ja tehdäänkö niin, että jos suosittelemani annos ei toimi, niin maksan siitä puolet ja Bad Jeff toisen puolen? Deal?


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Teatterin Grilli
Pohjoisesplanadi 2
00130 Helsinki
http://www.teatteri.fi/teatterin-grilli

2 kommenttia:

  1. Wow, Shrimp n' Gritsiä stadissa! Hienoa, että Teatteri on panostanut syvän etelän makuihin. Mutta mitä ihmettä tuo pestokastike tuossa annoksessa tekee, sehän ei kuulu siihen alkuunkaan!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, täytyisi kysyä Bad Jeffiltä. Alkupala ei oikein toiminut noilla makuyhdistelmillä.

      Poista