torstai 17. maaliskuuta 2016

Hard Rock Cafe

Valkopäämerikotka, tähtilippu, Vapaudenpatsas, Mount Rushmoren kiveen veistetyt presidenttikasvot, kiitospäivän kalkkuna, Ronald McDonald, Homer Simpson. Kaikki Yhdysvaltojen symboleita. Miksei kovaan kerhoon voisi laskea myös legendaarista rokkiravintolaketju Hard Rock Cafea. Se avasi ovensa Stockmannia vastapäätä vuonna 2012 tarjoten suomalaisille ripauksen ison maailman meininkiä. Muistan ensimmäisen vierailuni HRC:ssä vuosituhannen alussa Niagaran putouksilla. Se oli nuorelle miehenalulle hieno kokemus, vaikkei aivan vetänytkään vertoja vieressä pauhuaville putouksille.

Olen nyt käynyt kahdesti Helsingin Hard Rock Cafessa, molemmat kerrat sniidusti Cityn Syö Helsinki -viikkojen aikana. Kuulopuheiden ja ruokalistavilkuilun perusteella paikka on tuntunut kalliimmanpuoleiselta, eivätkä ylihintaiset drinkitkään ole houkutelleet. Siksi onkin hyvä testata paikan hamppariosaamisen taso juuri Syö-viikoilla, koska silloin alennusprosentti huitelee jossakin 50:n hujakoilla. Kohteena oli siis vaatimattomasti nimetty Original Legendary® Burger sopuisaan kympin hintaan (normaalisti 19,95 €).

Viinilasitilausten jälkeen jäimme veljieni kanssa odottamaan illan pääesiintyjiä. Ne suvaitsivatkin saapua kohtuullisen ripeästi, vaikka isot tilat olivat viimeistä paikkaa myöten täynnä ja mölinä sen mukainen. Burgeri oli ihan tasokas, mutta hukkui valitettavasti hampurilaisten kasvottomaan mereen. Kilpailu on vain niin kovaa, ettei tämä yksilö millään ylittänyt mediaania. Sen sijaan ranskanperunoita ”jenkit” osaavat tehdä, niin nytkin. Ne maistuivat verrattomilta majoneesin ja ketsupin kera. Itse valitsemani punaviini oli floppi, josta voi tosin syyttää vain itseään (muista: ABM = anything but merlot).


HRC:ssähän kyse on luonnollisesti rokkiteeman ympärille rakennetusta ravintolasta, joten tietty kieli poskella -meininki on sallittua – jopa suotavaa. Ja mikäs siinä on seinille katsellessa, kun tarjolla on kaikkea mielenkiintoista roinaa ja rompetta. Palvelu ei jäänyt mitenkään erityisesti mieleen, mutta se hoidettiin säädyllisesti täydessä ravintolassa nuorten ja lupsakoiden tarjoilijoiden voimin. Hinta-laatusuhde nousi diilin vuoksi neloseen, muutoin se olisi jäänyt kakkoseen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu
Hard Rock Cafe
Aleksanterinkatu 21
00100 Helsinki
http://www.hardrockcafe.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti