maanantai 10. lokakuuta 2016

Fabric Bar & Bistro

Finlaysonin ja Tampellan entiset tehdasalueet Tammerkosken yläjuoksulla ovat kiehtova ja kaunis kävelykohde Tampereen turistille. Alueet tuovat upeaa historian siipien havinaa tähän päivään. Finlaysonin tehdasalueella sijaitsee Siperian liikekeskus ja Siperian liikekeskuksessa sijaitsee useita ravintoloita, joista yksi valikoitui kohteeksemme lauantai-iltapäivän lounashetkeen – nimittäin reilun vuoden auki ollut Fabric Bar & Bistro.

Ravintola avasi ovensa vasta klo 14, mutta meillä junantuomilla ja aikaisen herätyksen uhreilla oli kurniva nälkä jo siinä vaiheessa pitkää päivää, kun paukutimme ovia varttia vaille kaksi. No, odotellessa ehti kierrellä Siperiassa ympäriinsä ja todeta, että aikamoinen paikka eikä välttämättä ihan hyvällä tavalla. Vartissa ehti myös päättää, mitä tilaisi. Talon hampurilainenhan (17,80 €) se oli molempien itsestään selvä valinta. Oivan briossisämpylän välissä oli 180 gramman täyslihapihvi, joka oli juuri parahultaisesti paistettu. Muy bien! Lisukkeina oli etikkakurkkuja, aiolia, bbq-kastiketta, cheddaria ja tietysti ne perinteiset salaatit, tomaatit ja sipulit. Burgeri toi mieleeni Treffi Pubin ja tallinnalaisen Estonian Burger Factoryn hampparit eli nyt liikuttiin aivan ylimmällä laatuasteikolla. Hampurilaisessa toimi oikeastaan kaikki: pihvi oli ensiluokkainen, briossisämpylä ilmava, mutta paistopinnaltaan rapea ja lisukkeet komppasivat mainiosti kokonaisuutta. Ylipäätään Fabricin burgeri oli todella mehevä ja muheva.


Otimme alkuun kärkinälän poistajaisiksi parmesanranskalaiset (4,80 €), jotka listan mukaan ovat suosittuja. Epäilemättä, sillä ne oli täydellisesti tehty. Parmesaania löytyi ja ranuja oli miellyttävä dipata majoneesiin. Täytyy myös kiittää hereillä ollutta tarjoilijaa, joka vinkkasi meille, että tilaamamme kaksi ranuerää olisi kenties liikaa, koska ne burgerit. Otimme vinkistä vaarin, mikä osoittautui ainoaksi oikeaksi ratkaisuksi. Yksi annos oli sopiva määrä kahdelle, jotta jaksoi hotkia vielä ne varsinaiset pääruoatkin.


Fabricin interiööristä voi olla montaa mieltä. Onhan siinä jotakin hienoakin. Itselle jäi kuitenkin eniten mieleen ravintolan hämäryys. Oli nimittäin aika pimeää eikä pöydällä palanut kynttiläkään auttanut (ks. vaikka hampparikuvasta). Kahdelta iltapäivällä syysaurinko kyllä paistoi kirkkaasti ulkona, mutta se ei läpäissyt tehdasalueen muureja, etten paremmin sanoisi. Palvelu oli sujuvaa ja tehokasta – olimmehan lähestulkoon ainoat ja päivän ensimmäiset asiakkaat. Juomapuoli jäi tällä erää kokonaan testaamatta, mutta uskoisin sen olevan kunnossa.

Ruokatuote Fabricissa toimii, ainakin hampurilais- ja ranskalaisosastojen valmistuspäälliköt voivat olla huoleti. Vielä kun tuohon ynnää päälle ympäröivän tehdasalueen mielenkiintoisuuden, on Fabric ehdottomasti sen lyhyen kävelymatkan väärti, joka sinne on suoritettava aivan ydinkeskustasta. Kunhan vain muistaa varustautua otsalampulla!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Fabric Bar & Bistro
Itäinenkatu 5-7 (Siperia)
33210 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti