lauantai 8. lokakuuta 2016

Solo Sokos Hotel Tornin aamiainen (Tampere)

Vanhojen veturitallien historiallisiin puitteisiin avattiin pari vuotta sitten Tampereen uusi maamerkki eli jäykkänä 88 metrin korkeuteen stondaava Torni-hotelli. Sokos-hotellien Solo-konseptin mukaisesti tarjolla on keskimääräistä laadukkaampi aamiaiskokonaisuus. Ja toden totta, aamiainen edustaa todistetusti laatuasteikon ylintä kymmenystä. Harvoin olen Suomessa, tai oikeastaan missään muuallakaan maailmassa, saanut näin laadukkaista raaka-aineista koostetun aamiaisen. Laadun huomaa pienistä suurista asioista: leikkeleissä ei ole säästelty, vaan tarjolla on mm. ilmakuivattua kinkkua, lähituottajan nakit ovat kaukana jauhonakeista, maustamattoman jogurtin sekaan saa upottaa kotimaisia mustikoita niin paljon kuin sielu sietää ja pöytiin tarjoiltua kahvia löytyy niin vaalealla kuin tummalla paahtoasteella. Ja kun Tampereella ollaan, niin toki tarjolla on myös sitä maankuulua mustaa makkaraakin! Ja pitihän sitä maistaa.


Ekstrapisteet Tornin aamiainen saa sunnuntaiaukioloajoista, jotka venyvät aina puoleenpäivään saakka. Juuri näin! Voi sitä väenpaljoutta klo 11 korvilla, mutta voi sitä autuaan rauhallista aamiaishetkeä sen jälkeen, kun massat olivat hetkeä myöhemmin vetäytyneet pois häiritsemästä meidän aamiaishetkeämme. Miinusta annan oikeastaan ainoastaan omien suosikkieni eli karjalanpiirakoiden puutteesta ja siitä, että joissakin hotelleissa on mahdollista tilata omeletti haluamillaan täytteillä ilman veloitusta, mutta Torni-hotelli ei sellaista optiota suonut.



Tarjoilijat olivat aurinkoisia ja mikä merkille pantavaa, heitä oli riittävästi täyttämään tyhjiä ruokakulhoja ja vastaavasti viemään kaluttuja lautasia pois. Aamiaissali on kivan valoisa ja tyylikkään rosoisesti sisustettu.

Tampereen Torni-hotelli asemoituu mielestäni ylimpään kärkeen kategoriassa ”omalla rahalla saavutettavaa luksusta meille tavan tallaajille”.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 Tampere

2 kommenttia:

  1. Juuri artikkeli jota hain näin lauantaiaamulle, mutta aamiaisen hinta olisi ollut oleellinen tieto hyvää aamupalaa metsästävälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki! En lähtenyt sitä kyselemään erikseen, kun olimme hotellin asukkaita. Käsittääkseni nämä yleensä pyörivät siinä parinkympin tienoilla.

      Poista