sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Vuoden parhaat ravintolat

Syyskuun alussa julkaisin vuosikertomuksen, jossa kävin läpi blogin ensimmäistä vuotta. Jätin tarkoituksella yksittäiset ravintoloihin kohdistuvat stoorit ja vuoden aikana kokemuspussiin kertyneiden voittajaravintoloiden paljastamisen toiseen kertaan, sillä ne ansaitsevat ehdottomasti aivan oman kirjoituksensa. Ladies and gentlemen, se tulee tässä ja nyt!

Siispä tuttuja ja tuntemattomia lukijoita ilahduttaakseni ja heidän ikiaikaista ravintolanvalintatuskaansa helpottaakseni olen tehnyt viisi voittavaa valintaa kaiken kaikkiaan neljässä olennaisessa syömiseen liittyvässä kategoriassa: lounas, afterwork, illallinen ja tietysti pizza. Siihen en sentään pystynyt, että olisin laittanut nuo järjestykseen, joten kärkiravintolat ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Viisi parasta lounasta

 

Lounas on kategoria, josta olen kirjoittanut eniten blogikirjoituksia, yhteensä 34. Se on ymmärrettävää, koska lounaalla tulee käytyä harva se päivä. Lounas on myös verraton diili, koska sen saa tyypillisesti noin kympin käypään hintaan. Ne ovat muutenkin kivan konstailemattomia. Lounas on jonkinlainen työpäivän keskeyttävä miniloma, vaikka turhan usein lounaskeskustelut tallustelevatkin työhön liittyviä tuttuja polkuja. Reilun vuoden aikana eniten päähän humahtivat seuraavat viisi timanttista lounaspaikkaa.

OX
Ravintola tuli ja otti paikkansa Helsingin ravintolaskenen huipulta. Aivan briljantti lounashamppari. Rafla pelitti tyylipuhtaasti myös illalla.

Restaurant Penny
Jenkkien itärannikolle niiaava rafla tarjosi ylivertaista lounasta tiiviissä tilassa. Pisteet edukkaasta lounasviinistä!

Krog Roba
Boutique-hotellin ravintola tarjosi upeita ja aitoja lounasmakuja yhdessä Stadin tyylikkäimmistä ravintolamiljöistä.

Lumière Vin & Cuisine
Hektisen leffaympäristön välittömään läheisyyteen, mutta kuitenkin omaan rauhaansa sijoittuva ravintola, joka tarjosi totutusta poikkeavan ranskalaistyylisen herkullisen lounaan.

Pompier ESPA
Albertinkadun kenties tunnetumpaa sisarravintolaa herraskaisempi, mutta myös parempi lounasravintola. Simppeliä, mutta laadukasta!

Viisi parasta afterwork -mestaa

 Afterwork on ihmiskunnan paras keksintö sitten samppanjakuplien kehittämisen. Kauas taakse jäävät internet, puhumattakaan mäntähöyrykoneesta ja ruudista. Tylsiä! Afterwork on mitä kekseliäin kokonaisuus muutenkin: se vaatii tavalla tai toisella työntekoa – toki, mutta vastapainoksi tuleekin mukavan sosiaalinen hetki ystävien parissa. Samalla luonnollisesti täytyy sammuttaa jano muutamalla lasillisella ja nälkä asiaankuuluvalla eineellä. Klassisia AW-paikkoja on Suomessa edelleen turhan niukasti tarjolla, mutta alla kuitenkin viisi paikkaa, jotka nostaisin esiin työpäivän jälkeisille arvokkaille hetkille.

Izakaya
Afterwork-skenen idästä nouseva keisari ja uusi referenssipiste. Izakayan parinkympin diili on tämän skenen ehdoton ykkösvalinta.

Soil Wine Room
Helsingin parhaat, superlaadukkaat ja herkulliset tapakset. Annoksia on muisteltu kaiholla jälkeenpäin.

Woolshed
Aussikundien rento ravintola ja leppoisa ilmapiiri kutsuvat luokseen pääsemään eroon raskaan työpäivän rasituksista. Pisteet myös mainiosta afterwork-diilistä.

Treffi Pub & Bistro
Yksi kaupungin parhaista burgereista (ellei paras!) kutsuu luokseen metromatkan päähän Herttoniemeen. Matka on vaivansa väärti. Ehdottomasti.

Naughty BRGR
Viileän rennossa ympäristössä burgerit toimivat ja jokainen löytää oman suosikkinsa listalta. Juomavalikoima on suhteellisen köykäinen, joten ilta ei venähdä vahingossa! Eipä.

Viisi ravintolaa tunnelmalliseen herkutteluun

 


Tämä kategoria on ehkä se klassisin kaikista. Tästä tulee myös eniten kysymyksiä minulle, tyyliin ”ollaan menossa syömään lauantai-iltana puolison kanssa, mitä paikkaa suosittelet?”. Kysymykseen on aina yhtä vaikea vastata. Se kun riippuu niin monesta asiasta.

Mutta kun seuraavan kerran olet viemässä vaimoasi ulos, olette menossa äijäporukassa ottamaan kaupunkia haltuun, satut haluamaan muuten vain illanviettoa syömisen merkeissä tai kun olet työreissulla Turussa tai Porvoossa, käy jossakin seuraavista ravintoloista. Ne saavat minulta laatutakuun.

Kaskis 
Kun monsieur Michelin uskaltautuu joskus ulos pääkaupungistamme, on tähti muun Suomen ykkösravintolalle taattu. Pari kertaa käyty ja aina absoluuttisen huikeaa ruokaa kivan rennolla ja jäykistelemättömällä asenteella. Se yksi naistarjoilija on muuten Suomen söpöin sitten. Ja siis muutenkin tosi hyvä työssään. Mutta muista pöytävaraus muutama kuukausi ennen reissua, ruuhkaa nimittäin on.

Pastis 
Yli vuoden takainen käynti oli samalla yksi aikuisiän parhaimpia ravintolakokemuksia. Ranskalaista taattua laatua.

Meat District
Porvoon lahja lihallisia iloja halajaville kulinaristeille. Yksi parhaimpia liha-annoksia koskaan. Tänä vuonna aion nautiskella vielä MD all in -setin, joka lienee silkkaa juhlaa alusta loppuun.

Blinilä Bystro 
Etelärannan uudehko venäläistyylinen täysosuma, joka tarjoaa slaavilaista elämäniloa ja paikan, jossa paeta arjen rasituksia.

Nokka 
Kaupungin ravintolauniversumin elegantti kiintotähti tarjoaa puhdasta ylivertaisuutta upeassa miljöössä.

Viisi parasta pizzaa!

 


Jokerina pohjalla ovat tietysti suosikkiruokani eli pizzat. Pizzat ovat silloin tällöin taivaallisia, joskus loistavia, useimmiten kohtuullisen maistuvia ja hyvin harvoin ainoastaan syötäviä. Pizzat eivät maksa paljoa ja ne käyvät erinomaisesti ravintola-annoksesta. Ei tarvita alkupaloja, ei aina edes sitä lasillista hyvää Chiantia. Pizza on globaali moniottelija, joka on maassa kuin maassa varma valinta. Seuraavissa pizzerioissa lättyihin panostetaan viimeisen päälle, minkä vuoksi lopputuote on taivaallinen.

Piece ’n’ Love 
Kaupungin paras pizza on samalla myös kenties kaikkien aikojen paras syömäni pizza. Huikea ankkapizza. Minulta valuu kuola.

Putte’s Bar & Pizza 
Funghi-pizza on edelleen timanttinen näkemys laadukkaan yksinkertaisesta pizzanpyöritysosaamisesta.

Pizzarium 
Pizzan syöminen voi olla myös nopeaa ja käydä välipalasta, kunhan maltat jättää safkaamisen pariin slaissiin. Se voi olla vaikeaa, sillä Pizzariumin pizzat ovat syntisen hyviä.

Pjazza 
Mainiota pizzaa tyylikkäässä ympäristössä.

Fornitaly 
Jollaksessa sijaitseva kesäajan navettaravintola ilman pöytiä tarjoaa aitoa italialaisten tekemää herkkua. Maaseudun rauhassa, kaukana pahasta urbanisoituneesta maailmasta.

Siinäpä teille herkkusuille valinnanvaraa eri tilanteita varten! Mitä sanotte, osuiko näkemykseni maaliin vai tuliko pahemman kerran hutilaukaus? Kaikkien sanaisen arkkunsa avanneiden kesken saatetaan arpoa ravintolalahjakortti, joten antakaahan tulla!

2 kommenttia:

  1. Moi, valinnat meni varmaan aika lailla kohdalleen, tosi moni noista mestoista on vielä käymättä. Pastis on ihan huikea, yksi stadin parhaista, ellei paras! Olen käynyt tekemässä pyhiinvaellusmatkat Fornitalyyn ja Pizzariumiin, eikä kumpikaan pettänyt. Pizzariumissa on tullut käytyä useamminkin, Fornitaly on sen verran kaukana, että sinne ei ole vielä toista reissua tullut tehtyä, mutta eiköhän taas ensi kesänä käydä. Seuraavana noista mainitsemistasi rafloista on listalla Penny ja Krog Roba, joista toiseen tie vienee ensi viikolla..ehkä sitten kerron mietteet kokemuksesta, ja saadaan selville, että oletko guru näissä valinnoissasi!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että suurin osa näistä ravintoloista on vielä kokematta. Onpahan nimittäin sitten enemmän mestoja, missä käydä! Pastis on valitettavan hyvin säilynyt salaisuus, todellinen hidden gem. Totinen tosi on, että kyseinen rafla on yksi Helsingin parhaista. Pistä ihmeessä kommenttia Pennystä, KR:stä tai molemmista! On aina ilo kuulla muidenkin mielipiteitä omista suosikkimestoista :)

      Poista