maanantai 17. lokakuuta 2016

Roslund (Hietalahden kauppahalli)

Lihakauppa Roslundin burgeri mainitaan aina silloin, kun kiihkeästi väitellään kaupungin parhaasta hampurilaisesta. Esim. Nyt-lehden viime vuotisessa vertailussa Roslundin Rosburger sijoittui hopeasijalle. Siksipä tuote on ollut jo pitkään testattavien listallani. Hyvä tilaisuus siihen syntyi, kun City-lehden SYÖ-viikot jälleen kerran alkoivat. Niissähän ideana on se, että mukana olevissa ravintoloissa onnistuu syömään parin viikon ajan aterian kympin hintaan. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että olen jo pitkään pitänyt SYÖ-viikkoja väsähtäneenä konseptina, sillä valtaosa mukana olevista rafloista on vuodesta toiseen samoja. Valtaosa ravintoloista on myös – anteeksi nyt vaan – melko yhdentekeviä. Siksi olikin suuri ilo huomata, että Roslund oli tällä kertaa laittanut kortensa kekoon osallistumalla SYÖ-viikkojen tarpeelliseen faceliftiin.

Roslundin lihakauppa on muuten perustettu samana vuonna kun Elvis syntyi eli niinkin kauan aikaa sitten kuin vuonna 1935. Perinteinen lihakauppa on laajentanut muutama vuosi sitten toimintaansa toiseen kuluttajia ilahduttavaan bisnesmuotoon eli ravintolatoimintaan.


Perjantaina viiden aikaan pienimuotoinen väentungos odotteli ”ravintolan” ovien aukeamista. Moni tuntui ottavan kympin diilin eli tilasi juustoburgerin, niin mekin. Otimme kuitenkin burgerien lisäksi jaettavaksi myös ranskalaiset (3 €) ja aiolidipin (1 €). Burgerissa luonnollista pääroolia esitti mehuisan paksu pihvi. Kuten lihakaupalta odottaa sopii, pihvi oli ensiluokkainen paistoastetta myöten. Pihvin paksuus tosin vähän hankaloitti syömistä. Vuoden kypsytetty cheddar sekä Myrttisen suolakurkut komppasivat pihviä ja makumaailmaa hienosti. Briossisämpylä voitti mennen tullen normaalin pullamaisemman leivän. Parasta burgerissa oli kuitenkin se, mitä siinä ei ollut: mitään turhaa. Niihin muutamiin kriittisiin asioihin oli panostettu, kaikki turha oli jätetty pois. I love it! Kehujen vastapainoksi täytyy kuitenkin sanoa, että hamppari oli aika pieni. Itsessään se ei olisi nälkää vienyt, mikä lienee kuitenkin jokaisen hampurilaisen vähimmäistehtävä tässä julmassa maailmassa. Ranut ja dippi edustivat hyvää tasoa. Lisukesalaatti oli taas kerran turha.

Hietalahden kauppahalli elää uutta nousua. Erinäisiä tapahtumia järjestetään tuon tuosta. Ravintolamiljöönä Roslundin pääty ei ole kaksinen, tosin yläkerran ikkunoista on kiva ihmetellä Hietalahden elämää. Valmistuttuaan Roslundin ruoka pitää itse hakea tiskiltä. Panostus, kuten kuuluukin, on lihakauppatoiminnassa, ei niinkään ravintolan kaikkien hienouksien hallinnassa.

Roslundin kympin tarjous on muuten voimassa torstaihin saakka eli vielä ehtii iskeä hampaansa laatuburgeriin!


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Roslund
Lönnrotinkatu 34
00180 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti