torstai 6. lokakuuta 2016

Pyynikin munkkikahvila

Moni meistä ujostelee myöntää uneksivansa isoista munkeista. Pehmeistä, isoista… Okei, oli huono. Mutta hei – pakkohan se oli!

Pyynikin näkötornin munkkikahvilan tietää jokainen tamperelainen. Varmaan valtaosa on siellä käynytkin. Minäkin olen kuullut siitä, mutta rehellisesti sanoen en edes tiedä, mihin päin keskustasta pitäisi lähteä, että päätyisi Pyynikille asti. Minua, muita turisteja ja miksei tamperelaisiakin on onneksi helpottanut se tosiasia, että lähes kolmen vuoden ajan tuoretta ja herkullista munkkia on saanut myös aivan Tampereen ydinkeskustasta.


Minulla ei olisi rahkeita toimia munkkialan konsulttina, mutta tiedän kyllä mistä tykkään ja mistä en. Ja näistä munkeista todella tykkään! Tämäkään reissu Keskustorille ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen. Munkit ovat aina herkullisen tuoreita, koska ne paistetaan paikan päällä – lähes tilauksesta. Voisin kuvitella, että munkkien päivämenekki kieppuu satojen suuruusluokassa.

Tällä kertaa minulla lähti vähän mopo keulimaan, koska tilasin ylimielisesti kaksi isoa munkkia (2 € kpl). Ensimmäisen munkin jälkeen olin jo täynnä ja ison kahvin (2 €) juotuani silmäni lähtivät etsimään pussia, johon toisen munkin voisi pakata kotiinviemisiksi. Koska kotiin Helsinkiin oli verrattain pitkä matka, päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista, tilata kylkeen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hedelmälimonaadia (3,5 €) ja syödä sen toisenkin munkin. Hyvin lopulta upposi – sen verran hyvää se nimittäin on!

Keskustorin munkkikahvilan tilat eivät ole viehättävimmästä päästä. Ne ovat oikeastaan aika karut ja mikä merkillepantavaa, paikka on aina täynnä. Maisematkaan eivät uskoakseni vedä vertoja isosiskolleen siellä jossakin Pyynikissä (vai Pyynikillä?). Tarjoilu oli melko nyreää. Tuote on se, minkä vuoksi täällä kuitenkin käydään kerrasta toiseen.

Tämä Pyynikin munkkikahvilaa käsittelevä kirjoitus aloittaa taannoista Tampereen reissua koskevan neliosaisen arvostelusarjan. Joten tamperelaiset ja tampereenmieliset, pysykää kuulolla!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pyynikin munkkikahvila
Keskustori 1
33100 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti