sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

4 Deli ”hodaribaari”

4 Deli on Tampereen kauppahallissa olevan legendaarisen Ravintola 4 Vuodenajan herkkupuoti. Ravintolahan on tunnettu käsite kautta Suomenniemen. Paikan ranskalaisen kalakeiton (14 €) vuoksi ollaan valmiita tekemään pyhiinvaellusmatkoja pidemmältäkin. Itsekin olen Tampereen visiiteilläni keiton mainioksi todennut.

Kauppahallissa riittää aina väkeä ja varsinkin 4 Vuodenajan valtaama nurkkaus on käymilläni lounaskerroilla ollut aina täynnä. Niin tälläkin kertaa. Olimme kuitenkin saaneet paikallisilta kontakteilta vihjeen kokeilla hodareita. Ravintolan naapurissa operoiva Deli valmistaa laadukkaita raakamakkaroita ja muita herkkuja. Sittemmin se on haistanut katuruokatrendin suoman mahdollisuuden ja ryhtynyt täyttämään omalta osaltaan selvää markkinarakoa hot dog -tuotteillaan.

Ruuhkassa ja toisella silmällä vapautuvaa paikkaa etsien valitsin listalta annoksen nimeltä Ranskalainen: patonki, makkara, talon savustettua possukylkeä, karamellisoitua sipulia ja talon sinappia (8 €). Jo ensipuraisulla huomasi, että nyt ei olla tekemisissä b-luokan tavaran kanssa. Laadukkaan täyslihamakkaran purutuntuma ja makuelementit olivat kuin toiselta planeetalta. Ainoan miinuksen annan tuotteen hankalasta syömisestä, mikä on toisaalta yleisemminkin katuruokailun ”ongelma”. Sinapit poskella pystyi kuitenkin seuraamaan hallin ihmisten elämöintiä.

Hodaribaari tuo kivan lisävaihtoehdon pääravintolan tarjonnalle. Sitä voikin suositella erityisesti tilanteisiin, joissa nälkä ei kurni liian vaativasti vatsassa tai jos aikataulu vaatii tavallista ripeämpiä otteita.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




4 Vuodenaikaa & 4 Deli
Hämeenkatu 19
33200 Tampere
http://4vuodenaikaa.fi/

2 kommenttia:

  1. Huono kokemus. Englantia puhuva mies haukkui naistyöntekijää todella ilkeästi niin että kaikki asiakkaat kuulivat. Kun huomautimme asiasta, hän tuli huutamaan meille niin että sylki lensi kasvoille. Jätimme hodarimme syömättä ja lähdimme pois. Ei sitä pystynyt kuuntelamaan. Onkohan herra katsellut liikaa Gordon Ramsayn tositeeveetä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gordon käsittääkseni kuitenkin kunnioittaa asiakasta aina :) No, toivottavasti edes puolikas hodari maistui!

      Poista