tiistai 5. huhtikuuta 2016

La Torrefazione

Vaikka on ankeahko arkiaamu, voi siitä yrittää ottaa mahdollisimman paljon irti. Silloin pitää vain toteuttaa isäni ärsyttävyyksiinkin asti hokemaa sanontaa: ylös, ulos ja lenkille. Tässä tapauksessa ”lenkki” korvataan siirtymällä aamiaiselle frendin kanssa. Tällainen pienimuotoinen elämys tuo kivasti vaihtelua arkisen aherruksen keskelle. Aleksanterinkadun La Torrefazione, tuttavallisemmin La Torre, sydänystävien kesken Torre, valikoitui kohteeksi lähinnä sen loistavan sijainnin vuoksi. Ovet avataan puoli kahdeksalta, mikä sopi meille mainiosti – olimme jopa pari minuuttia ennen ovien avaamista mestoilla. Tyhjä Aleksanterinkatu on muuten aikamoinen näky!

Otimme molemmat kolmen vaihtoehdon listalta Bagel-aamiaisen (12,50 €). Se pitää sisällään jogurttiannoksen tuoreilla hedelmillä, vapaavalintaisen mehun ja kahvin sekä luonnollisesti bagelin, jonka sai täyttää kylmäsavulohella, tuorejuustolla, marinoidulla punasipulilla ja vihanneksilla.
Kahvin ja mehun sai heti mukaan tiskiltä tilauksen yhteydessä, muut palaset tuotiin pöytään myöhemmin. Aamiainen oli kokonaisuudessaan hyvä – ei enempää eikä vähempää. Bagel kylmäsavulohella oli suunmukainen, mutta ehkä parasta oli kuitenkin raikas jogurtti hedelmillä ja mangokastikkeella. Myös kahvi toimi, kuten odottaa sopii.

Olen huomannut, että aina kun aamiaisen tai minkä tahansa aterian jälkeen on fiilis, että olisipa vielä vähän lisää syötävää, niin silloin on syönyt juuri sopivasti. La Torren aamiainen ei ole ylitsepursuava, vaan juuri parahultainen huomioiden nimittäin se tosiasia, että aivan hetken päästä pitäisi taas olla tuottava työpöydän ääressä.

La Torren aamiainen ei noussut lähellekään esim. Fazerin kokonaisvaltaista herkkuaamiaista, mutta ehkä sen ei tarvitsekaan. Ne ovat vain erilaisia. Hyvällä sijainnilla, pöytään tarjoiltuna sekä laadukkaalla kahvilla La Torre pärjää kyllä jatkossakin.



Täydellisen vaikutelman saamiseksi kävin testaamassa myös paikan tarjoaman lounaan. Ajan henkeä mukaillen tarjolla oli ramen-keittoa. Sinänsä outoa: paikka henkii Italiaa ja tarjolla on Aasiasta kotoisin olevaa ramen-keittoa. Härkäramen (muistaakseni 10,90 €) oli täydellisen lussu tekele. Liemi, joka on annoksen juju, oli kohtuullista – muu ei edes sitä. Itseänikin voi syyttää, kun valitsee tällaisessa paikassa esim. pastan sijasta aasialaisen keiton. Paljon parempia rameneita on tullut maistettua esim. Fat Ramenissa. Muutenkaan lounaan hinta-laatusuhde ei toimi. Hinnat ovat yli lounarin eikä kahvi kuulu hintaan. Pari kuivunutta focaccia-palaa Oivariinilla(?!) ei pelasta.

La Torre ei ole minua vakuuttanut koskaan, kuten ei myöskään paikan palvelukulttuuri. Kyllä siellä silti voi aika ajoin käydä, onhan ravintola kuitenkin keskeisellä paikalla ja suurista ikkunoista voi kivasti kurkkia keskustan vilinää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




La Torrefazione
Aleksanterinkatu 50
00100 Helsinki
http://www.latorre.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti