lauantai 23. huhtikuuta 2016

Mashiro

Monet meistä assosioivat japanilaisen ruoan sushiin. Se on sääli, mutta toisaalta ihan ymmärrettävää. Sitä on tarjolla, välillä vähän liiaksikin. En aio heittäytyä japanilaisen ruoan asiantuntijaksi, koska siihen eivät rahkeet riitä, mutta tiedostan toki, että maa tarjoaa rikkaalla ruokakulttuurillaan paljon muutakin kuin lohinigireitä. Tämä mielessämme otimme sporan alle ja suuntasimme kohti Vallilaa. Olimme saaneet vinkin ravintolasta suoraan Mashiron omistusportaasta, joten pakkohan mesta oli käydä kokeilemassa, vaikka Vallilan kulmat eivät ihan normaaliin elinpiiriin kuuluneetkaan. Paikka on ollut taifuunituulten riepottelemana viime vuodet, sillä tiloissa on toiminut niin Hoshito kuin Beniya. Niissä en kuunaan käynyt.

Sushien sijaan Mashirossa keskitytään donbureihin. Ei se mitään, minäkään en ollut aiemmin niistä kuullut. Se tarkoittaa kulhoista tarjottavaa ruokaa, jossa täytteet on aseteltu riisikeon päälle. Päädyin Toku-Aburidoniin. Sillä saa liekitettyä lohta, katkarapuja ja – tietysti riisiä (12,50 €). Seuralaiseni skippasi ravut, muuten annos vastasi omaani (Lohi-Aburidon; 9,90 €). Annoksia odotellessa pystyi skannaamaan nopeasti pienen tilan: 6 pöytää, noin 15 asiakaspaikkaa. Tiivistä varmasti on, kun on täyttä. Nyt perjantaina alkuillasta ei ollut. Miljöö oli kovin kolho, mutta kuitenkin kivan valoisa suuren ikkunan vuoksi.


Annoksiamme tehtiin koko ajan silmiemme edessä avokeittiössä. Lopulta ne ojennettiin pöytään. Ulkonäkö ja tuoksu: ruokahalua kiihottava. Makumaailma ja purutuntuma: säväyttävä. Lopputulos: voittaa sushit – vähintään vaihtelun vuoksi! Pääroolissa ollut liekitetty lohi oli saatu suussa sulavaksi ja rapujakin oli ilo syödä. Kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Jopa pöydässä ollut soija tuntui tavallista paremmalta!

Annos oli juuri sopivan kokoinen: ei liian täyttävä, ei liian köykäinen, vaan juuri parahultainen. Hinta-laatusuhde nousi positiiviseksi kohtuullisilla hinnoilla.

Mashiro tuntuu löytäneen niche-segmentin Helsingin ravintolatarjonnassa. Toivottavasti mangaintoilijat ja muut herkkusuut löytävät tiensä Vallilaan ja sitä kautta pidentävät ravintolan ikää lähemmäs japanilaisten keski-ikää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Mashiro
Mäkelänkatu 22
00510 Helsinki
http://www.mashiro.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti