torstai 14. huhtikuuta 2016

Goodwin The Steak House

Nauta kylpee tyytyväisenä Etelärannan auringossa. Turistit ottavat kuvia. Jotkut istuvat penkille viereen. Täytyy sanoa, että jos joskus perustan ravintolan, hankin samanlaisen valokuvausmagneetin ravintolani eteen. Goodwinin tarina alkaa Tallinnasta vuonna 2009. Sittemmin ilmeisen onnistunut rantautuminen on suoritettu myös Suomenlahden pohjoispuolelle. Tallinnan Goodwinissä en ole käynyt, mutta Helsingin sisartoimipisteessä muutaman kerran. Tämä kirjoitus pohjautuu kahteen lounaskäyntiin tämän kevään aikana.

Elämäsi paras pihvi. Näin lukee ulkona olevassa kyltissä sekä vielä vahvistuksenomaisesti pöydässäni olevassa paperisessa alustassa. En tulkitse kirjoituksia tosiasiaväittämiksi, jotka tulisi osoittaa tosiksi, vaan enemmänkin kaupallisen kehumisen ilmauksiksi.


Ensimmäisellä käyntikerralla otin liikelounaan (19,50 €). Siihen kuului joko alkusalaatti tai -keitto, pääruoka lisukkeineen sekä kahvi. Kermainen sienikeitto, flank steak marmoroidusta naudanlihasta ja lisukkeeksi kylkeen Dorblu-juuston sävyttämää muusia (iänikuisten ranujen sijasta). Siinä olivat valintani. Keitto oli kohtuullisen maistuva viritys. Tarjoilija toi sen mukana muutaman leipäpalan ja valkosipulilevitettä. Levite maistui, mutta leivät olivat yhdentekeviä – tosin keittoa ne komppasivat hyvin. Flank steikkini (naudan kuvetta suomeksi, tarkistin ”kartasta”) oli ihan laadukkaasti tehty, mutta ei välttämättä herättänyt sen suurempia intohimoja – saati, että olisi yltänyt huudettuun lupaukseen. Kuvassa annos näyttää vähän reppanalta, mutta se johtuu osittain siitä, että annokseen luonnollisesti kuuluva kastike tuotiin pöytään vähän myöhässä, kuvan ottamisen jälkeen. Sitä toki pahoiteltiin. Ruoan jälkeinen kahvi tarjoiltiin tyylikkäässä lasissa.




Seuraavalla kerralla testasin uutuuden eli ns. express-lounaan. Sitä ei ilmeisesti vieläkään mainosteta nettisivuilla, mutta ravintolan ulkopuolella on sitä mainostava kyltti. Tarjolla oli stroganoffia riisillä tai muusilla. Kun alkuun otti vielä salaattipöydän, sai setistä maksaa 12 euroa. Eri variaatioita oli tarjolla. Salaattipöytä oli aika köykäinen ja haki vielä omaa rooliaan. Stroganoff muusin kanssa sen sijaan pelitti verrattomasti. Simppelissä annoksessa olivat maut kohdillaan, kastiketta myöten. Se myös voitti flank steakin aiemmalta kerralta.



Tarjoilijoita riitti palvelemaan pihvinnälkäisiä asiakkaita, mitä ei voida aina pitää itsestäänselvyytenä. Välillä tuntui, että tarjoilijoita oli enemmän kuin lounastavia asiakkaita. Se ei kai pidemmän päälle ole hyväksi. Miljöö on kaikessa ruskeudessaan varmaa jenkkisaluunatyyliä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Goodwin The Steak House
Eteläranta 14
00130 Helsinki
http://www.steak.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti