Paikka on heti vähän hassun oloinen. Aika pieni ja avara tila, jossa suuret lasiseinät näyttävät vastapäisen sushiravintolan ja kauppakeskuksen koko komeudessaan. On muutama loossi, yksi korkeampi pystybaaripöytä ja useampia normipöytiä peremmällä. Myyntitiski on heti ovensuussa. Hämmennyksemme huomattuaan myyjä vinkkasi, että ensin tulisi hakea valittavat ruoat, sitten ne tullaan maksamaan tiskille. Selvä se. Paikan logistisista järjestelyistä vastaavan päällikön on syytä katsoa itseään useampaan otteeseen peiliin (ravintolan takatilasta näytti löytyvän iso sellainen). Lounaslinjasto nimittäin alkaa pienestä nurkkauksesta, jossa mahtuu operoimaan yksi ihminen kerrallaan muiden ihmetellessä, miten päin tässä oikein tulisi toimia. Vähän haastavaa ja hidasta, eikä se johdu pelkästään ensimmäisen käyntikerran hämmennyksestä.
Ensimmäisellä kerralla söin ylikypsää häränrintaa pippuri-kermakastikkeella, lohkoperunoita ja vihanneksia (10,20 €). Eikö kuulostakin oikein hyvältä? Ruokahaluja herättävä menu olikin oikeastaan se syy, miksi ylipäätään menimme ravintolaan kyseisenä päivänä. Lopputulos ei kuitenkaan vastannut miltään osin odotuksiamme – eivätkä edes säällisiä laatukriteerejä. Perunat olivat jäähtyneitä, lihat huonolaatuisia ja vihannekset mauttomia. Erityisesti liha jäi harmittamaan. Noin joka kolmas pala jäi syömättä. Läskiä ja sitkeitä rustoja. Toisella kerralla otin burgundinpataa ja riisiä (10,20 €). Taas sama juttu. Kaikki oli vähän jäähtynyttä ja liha vain vaivoin edelliskertaa laadukkaampaa. Molemmilla kerroilla salaatit voittivat pääruoan, mutta se kertoo vain enemmän pääruokien tasosta kuin salaateista itsestään. Kahvin sai jälkkäriksi.
Hienostomaiselta, jopa yläluokkaiselta, kalskahtavasta nimestään huolimatta Bakficka ei jättänyt mitään kerrottavaa jälkipolville. Viereinen sushipaikkakin lienee parempi valinta.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Strindberg Bakficka
Pohjoisesplanadi 33 (Galleria Esplanad)
00100 Helsinki
http://www.strindberg.fi/bakficka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti