Korona-aika väistyi taka-alalle, ja ravintola-ala on porskuttanut lähes ennätysmyyntejä huikean kesän ja kiivaan pikkujoulukauden siivittämänä. Mahtavaa!
Tänä vuonna jaan parhaiden ravintoloiden palkinnot kolmessa kategoriassa: 1) lounas, 2) illallinen ja 3) yllättäjäjokeri. Tulin, näin ja söin -laatuleiman saa kaikkiaan yhdeksän laaturavintolaa.
Edellisvuosien parhaat ravintolat löydät näistä linkeistä: 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 ja 2016.
Ennustin edellisvuoden vastaavassa kirjoituksessa, että blogini arvostelujen vuosittainen lukumäärä tulee vähenemään entisestään. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kirjoituksia tuli tänä vuonna enemmän kuin edellisvuonna, yhteensä 39. Kyse taisi kuitenkin olla sijoitustermein ilmaistuna ”kuolleen kissan pompusta” eli iso trendi on edelleen vähenemään päin. Mutta ei hätää, elämä jatkuu! Alkuvuodesta tarjoilen läpileikkauksen Klaukkalan ravintolatarjontaan. Ihminen on käynyt kuussa, keksinyt höyrykoneen ja ratkaissut sen, kuuluuko ananas pizzaan (kuuluu), mutta Klaukkalan ravintoloita ihmiskunta ei ole pystynyt laittamaan järjestykseen. Kohta sekin aika on käsillä, odottakaahan vain veikkoset!
Ravintolarikasta vuotta 2023!
Lounas
Herkullinen pizzahan toimii koska vain, myös lounaalla. Kun rauhallista lomalounasta ryydittää alkusalaatin ja pizzan lisäksi myös aperitiivi ja viinilasi, oli kokemus vuoden miellyttävimpiä. Paikan pizzakin edusti laatujanan selkeää ylälaitaa.
Malskin Bistro sijaitsee Lahdessa, uudessa visuaalisten taiteiden museo Malvassa. Tarjolla oli – ei enempää eikä vähempää – ensiluokkainen lounaskokemus erinomaisella hinta-laatusuhteella ryyditettynä.
Koen häpeilemättömän suurta rakkautta hyvää kebabia kohtaan. Kebabin uutta aaltoa, joka pyrkii tekemään kebabille faceliftin rasvaisesta darramätöstä kohti säädyllisempiä parrasvaloja, edustaa Holy Døner. Vaikka nauttimani possudöner ei ollut ihan maukkaimmasta päästä, haistoin käynnilläni ravintolan potentiaalin. Lisäksi lisukkeet (tuunatut ranut ja jäätelö) rokkasivat!
Väkeä oli kuin pipoa, pöydän siivoamista sai odottaa, eikä kellarimiljöö ole kaikista freeseimpiä, mutta ruokatuote toimi verrattomasti. Ja mitä sanotaankaan miljoonasta kärpäsestä? Niin, eivät ne väärässä ole. Medicin Manin tarjonta oli oivallista ja monipuolista. Pettämätön klassikkovalinta, jos löydät itsesi Hyvinkäältä lounasaikaan.
Kurvin elämänmakuisissa maisemissa sijaitsee mediahuomion alapuolella operoiva Bistro Koi. Ravintola tarjoaa pakollisten sushien lisäksi myös muuta aasialaishenkistä ruokaa, kuten muhkean määrän erilaisia lihoja ja muita herkkuja.
Illallinen
Sanotaan, että sodassa ensimmäinen uhri on totuus, mutta kiireisessä elämänvaiheessa ensimmäinen uhri ovat väliin jäävät illalliset. Tästä tosiasiasta huolimatta koin vuoden aikana kolme (!) erittäin tasokasta illallista, minkä todennäköisyys lähestyy Veikkauksen joulukalenterin päävoiton odotusarvoa.
Kun haluat laadukasta lihaa, mene Brasaan. Lihan kulutusta on syytä vähentää arjessa, mutta silloin, kun lapset on saatu hoitoon ja edessä on laatuaikaa puolison seurassa, katseet kääntyvät ravintoloihin, joissa saa tyydytettyä myös lihalliset intohimot.
Lahden ykkösravintola on Roux. Niin se on ollut maailman sivu. Vaikka kaupunki on sattuneista syistä tullut vuosien varrella tutuksi, oli käyntimme ravintolaan hääpäivänämme ihka ensimmäinen. Roux tarjosi esimerkillisen klassisen illallisen useine annoksineen ja asianmukaisine ruokajuomineen.
Bardotin ruokalista on äärimmäisen monipuolinen ja herkullinen. Sitä syö jo silmillään lukiessaan ja fiilistellessään. Ruoka oli eleganttia ja maukasta. Miljöö oli vuoden tyylikkäin.
Yllättäjäjokeri
Napolilaista pizzaa Porvoossa tarjoava Via Armonia ansaitsee vuoden yllättäjäjokeri -palkinnon. Ravintola oli meille entuudestaan täysin tuntematon. Moniulotteinen antipasti-lajitelma ja napakymppipizza nostivat Via Armonian yhdeksi vuoden parhaimmaksi ravintolakokemukseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti