maanantai 28. syyskuuta 2015

Sandro

Sandro on ehtinyt muodostua käsitteeksi. Se edustaa Helsingissä jotakin uutta: rennompaa ja monipuolisempaa ruokakulttuuria. Sandro on pari vuotta avaamisen jälkeenkin ravintolakävijöiden huulilla. Sandro on siis suosittu, eikä se (enää?) ole vain Kallion hipstereiden kohtaamispaikka, jossa suunnitellaan, miten pukeudutaan Flow’hun. Käyntikerrallani lounastajat nimittäin edustivat hyvinkin laajasti tavan tallaajia: oli nuoria, nuoria aikuisia, keski-ikäisiä, duuniporukoita ja luoja paratkoon – omien vanhempieni ikäluokkaa edustavia ihmisiä, siis varttuneempaa väestöä! Tämä lieneekin suosion mittari: Sandro on breikannut myös vanhemman väestön keskuudessa eli siellä käyvät nykyään "kaikki". Kysymys kuuluneekin: mihin trendikkäät ihmiset nyt voivat mennä? Mikä on uusi Sandro? Palataan kuitenkin tässä vaiheessa asiaan, koska ravintola-arvosteluhan tämän piti olla, eikä mikään pseudososiaalitieteellinen tutkielma.

Lounastaja voi valita muutaman vaihtoehdon välillä. Itse otin ns. full setin eli salaattipöydän, keiton ja pääruoan. Mukaan diiliin kuuluu vielä kahvi ja jälkkäri. Kaikki hyvin edukkaaseen hintaan, vaikka korviini on kantautunut, että hintoja on nostettu aikojen saatossa. Hyväksyn sen mukisematta. Salaattipöydästä löytyy eksoottisempiakin makuja, mutta myös tavallisempaa tavaraa. Jokainen varmasti löytää suosikkinsa. Nostan tässä yhteydessä esiin vain taivaallisen leivän, jota täytyi santsata vielä pääruoankin kanssa. Pääruoaksi oli mm. hamshukaa, jonka jouduin googlaamaan menomatkalla ravintolaan. Pitäähän kohteeseen tutustua etukäteen! Se on muuten lampaasta tehtyä muhennosta – noin niin kuin epäammattimaisesti sanottuna. Ruoka paljastui kuitenkin aivan käsittämättömän herkulliseksi bulgurin kaverina. Jälkkärinä vatsaani mahtui juuri ja juuri pieni pala kakkua tsuffen kera nautittuna. Tällä setillä voi lasketella hyvillä mielin kohti keskustaa. Eirassa sijaitsee muuten toinen, uudempi Sandro.

En muista, että olisin Suomessa koskaan missään ollut tällaisessa ravintolassa, jossa on aivan mieletön kuhina ja pöhinä – siis hyvässä mielessä! Joka paikka täynnä porukkaa: kylläisiä ja tyytyväisiä lähdössä pois, nälkäisiä jonossa tulossa sisään, joku hakemassa lisää ruokaa, jono pääruoalle, joku puikkelehtii hakemaan kahvia, väistän tarjoilijaa. No, tajusitte varmaan. Hovimestarina toimi muuten ystävällisen rento herrasmies, joka piti palettia kuitenkin hienosti hyppysissään ja loihti porukalle ylimääräisiä tuoleja yms.
Sandro jätti todella positiiviset fiilikset!
Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sandro Kallio
Kolmas Linja 17
00530 Helsinki

http://sandro.fi/

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti näkemyksestä! Kokonaisvaltainen ravintola-arvostelu vaatisi ainakin pari käyntikertaa, vaikkapa lounaalla ja illallisella. Tämä ei kuitenkaan läheskään aina ole mahdollista. Sandroa koskeva kokemukseni tosiaan rajoittuu vain tähän yhteen Kallion lounaskeikkaan, josta jäi huippufiilis. Illallinen ja Eiran Sandro kokonaisuudessaan ovat siis jääneet kokematta.

      Poista
  2. Hups. Poistin edellisen kommenttini vaikka piti vain muokata nopeasti kirjoitettua luokatonta suomen kieltä. Kommentti oli siis "Sandron lounas on tosi laadukas ja maut kohdallaan. Itse olen käynyt Eirassa illallisella ja täytyy sanoa, että taso oli kyllä todella heikko. Ainakin Kallion Sandrossa ruoka tehdään jossain muualla ja vain viimeistellään paikan päällä. Lounaalla homma toimii, mutta todennäköisesti a la carte annokset kärsivät tuosta toteutustavasta. Annoskoot olivat myös todella pienet hintaan nähden. Nämä ongelmathan ei buffet-lounaasta tule esille. Tosta leivästä täytyy olla kyllä täysin eri mieltä. Vaikka se on kivan väristä niin koostumus on kuiva eikä makuakaan mielestäni ole. Tietty on hyvä, että tekevät leivän paikan päällä, mutta jopa duunipaikan lounasruokalasta saa parempaa leipää. Leipä on itse asiassa gluteenitonta, josta mauttomuus ja kuiva koostumus johtunee."
    Tosiaan hinta-laatu on lounaalla kohdallaan, mutta monessa muussakin ravintolassa on sama ongelma, että illallisella annoskoot pienenee ja hinnat nousee, mutta laatu ei ratkaisevasti parane. Asiakaskunnan vähyys voi myös vaikuttaa annoksen laatuun, mutta sitä ongelmaa ei ainakaan Kallion Sandrossa ole, koska siellä näyttää riittävän vieläkin asiakkaita jopa arki-iltaisin.

    VastaaPoista