Fat Ramen on tuonut ramenit ryminällä helsinkiläisten ravintolakävijöiden lautasille. Pioneerin jälkeen myös mm. Yliopistonkadun
Momotoko on liittynyt ramenien sanansaattajaksi. No, mikä se ramen sitten on? Se on kutakuinkin nuudelikeitto, joka voidaan tehdä lihasta, kalasta tai pelkistä kasviksista, mutta jonka juttu on liemi, jota tehdään antaumuksella, aikaa ja vaivaa säästämättä.
Olimme liikkeellä neljän hengen porukalla ja pikkujoulutunnelmissa. Näinä globalisaation aikoina mikä olisikaan parempaa pikkujouluruokaa kuin toiselta puolelta palloa Suomeen tuotu kuuma ruokatrendi? Taskussani oli vieläpä kaikkien aikojen viimeinen (toistaiseksi?) Groupon-lahjakortti (rest in peace), jolla lohkesi neljän ruokalajin illallinen neljälle erittäin sopuisaan 68 euron hintaan. Sanottakoon tässä yhteydessä myös se, että Citydealin/Grouponin ravintolalahjakortteja tuli vuosien varrella osteltua useita kymmeniä, kun entisenä opiskelijana piti päästä ulos syömään muuallekin kuin lähipizzeriaan. Eli ainakaan minun takiani Grouponin toiminta ei loppunut – vai loppuiko se juurikin minunlaisteni takia? Kuka tietää.
Palataan asiaan. Päätimme ruokien kyytipojaksi ottaa juomapaketin (25 €), mikä osoittautui oivalliseksi päätökseksi. Menun alkajaisiksi pöytään tuotiin annos, joka koostui kurkkukimchistä, riisikeksistä ja tofumajoneesista. Erikoiselta kuulostava annos avasi illan komeasti. Annos oli raikkaudessaan ensiluokkainen ja makumaailma harkiten koottu. Alkujuoma oli myös mainio ja raikas. Hienon avauksen jälkeen pöytään tuotiin väliruokana yksi lautanen, josta löytyi kaksi ”suupalaa” jokaiselle (valitettavasti pikkujoulutunnelmissa kuva tästä annoksesta unohtui ottaa). Kaalilehden päälle oli aseteltu possunniskaa, kimchiä ja kevätsipulia. Sormilla syöden homma livahti hieman sotkuisen puolelle. Mauissa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, vaikkei annos aivan yltänytkään edeltäjänsä tasolle.
Pääruokana tarjoiltiin perinteisen possuramenin sijaan lohiramenia. Annoksessa oli myös mm. mätiä, fenkolia ja ruohosipulia sekä luonnollisesti nuudelia. Liemi oli muhkea, kuten odottaa sopii. Pääruoka oli hyvä, mutta ehkä oma juttuni on kuitenkin se possuramen, jota olen päässyt maistamaan Fat Ramenissa aiemmin. Pääruoan ja sitä edeltäneen possunniska-kimchin kanssa tarjoiltiin yhtä ja samaa rieslingiä, joka oli yhtäältä viininä erinomainen ja toisaalta sopi myös molempiin annoksiin. Pöytäseurueessamme kuitenkin keskustelua herätti se, että samaa viiniä tarjoiltiin molemmissa annoksissa. On kuitenkin huomattava, että ravintolan viinilista on suppea – vaikkakin laadukas – ja maltillisesti hinnoiteltu.
Jälkiruoat eivät ole aasialaisen keittiön vahvuus. Se on paljon sanottu, mutta väittäisin, että en ole ainoa, joka on tätä mieltä. Yritystä oli tällä kertaa tavanomaista enemmän, mutta lopputulos jäi pikkuisen vajavaiseksi. Jälkiruoka koostui sitruunaisesta Madeleine-leivoksesta, jonkinlaisesta macha crema catalana -virityksestä sekä siitepölypalleroista. Mielenkiintoinen idea, mutta maaliin saakka vauhti ei tosiaan riittänyt. Juomapaketin ”jälkiruokaviininä” tarjoiltu sake veikin voiton ruoasta.
Fat Ramen sijaitsee viime aikoina paljon palstatilaa saaneessa Hietalahden kauppahallissa. Miljöö on ruuhka-aikoina eloisa, hälyinen ja jopa savuinen. Ikkunoita piti nimittäin välillä availla. Voisipa jopa sanoa, että meininki on autenttinen ehdottomasti hyvällä tavalla! Tarjoilu sujui rennolla, mutta hieman hapuilevalla otteella. Fat Ramen on ramen-skenen vahva puolestapuhuja, joka tarjoaa kivasti hinnoiteltua ruokaa ja viiniä ripauksella rentoa, mutta osaavaa asennetta.
|
Ruoka |
|
Kokemus |
|
Hinta-laatu |
Fat Ramen
Lönnrotinkatu 34
Helsinki
http://fatramen.fi/