lauantai 6. joulukuuta 2025

Bistro Le Coin

Kuljen jonkin verran julkisilla Hakaniemen torin ohi. Katseeni on jo pitkään kiinnittynyt Bistro Le Coiniin. Sen suuret ikkunat, valoisa punainen nimikyltti sekä miellyttävän näköinen interiööri ovat kutsuneet minua luokseen kuin seireenit Odysseusta. Toisin kuin Odysseus, en kuitenkaan pystynyt vastustamaan läheisemmän tuttavuuden tekemistä.

Kävin Bistro Le Coinissa nauttimassa lounaan. Tarjolla on normilounas (13,70 €), johon kuuluu pöytään tuotu pääruoka ja salaattipöydän antimet, kolme ruokalajia (24,90 €) tai kolmen ruokalajin luksuslounas (49 €). Vaikka kolme ruokalajia kiinnosti, menin normisetillä. Valittavana oli friteerattua tofua, haudutettua kampelaa tai ylikypsää possun kassleria. Tavoilleni epätyypillisesti en osannut tehdä valintaa etukäteen, vaan painelin ravintolan sisälle tyhjänä tauluna. Hätä ei kuitenkaan ollut kummoinen, sillä jouduin odottelemaan pöytään saattamista hyvän tovin. Siinä odotellessa katselin ohi kiikuteltavia annoksia ja ihan pelkän ulkonäön perusteella päädyin kassleriin. 

Ylikypsä porsaan kassler sinappikermakastikkeella oli muhkean valloittava annos. Tuskin olen tällaista koskaan aiemmin ajatellut, mutta annos oli mielestäni hieman epäsuhtainen, koska possua oli liikaa, muusia ja vihanneksia turhan vähän. Maut olivat joka tapauksessa kohdillaan. 

Alkusalaattipöytä oli moniulotteinen ilmestys. Tarjolla oli mm. kananuudelisalaattia, perunasalaattia, tomaatti-sipulisalaattia, punajuurta, parsa- ja kukkakaalia sekä leipää levitteineen. Ei siitä saanut kasattua kovin harmonista kokonaisuutta. En edes yrittänyt. 



Bistro Le Coin on sisältäkin tyylikäs ravintola – ei pelkästään sporasta katsottuna. Pidin erityisesti mustavalkoisesta ruutulattiasta, valaistuksesta sekä puisesta taivutetusta seinämästä, jonka yhteyteen muodostuu loosseja. Palvelu oli oikein miellyttävää. 

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5 

Hinta-laatu 4/5

Bistro Le Coin

Siltasaarenkatu 10, 00530 Helsinki

perjantai 14. marraskuuta 2025

Pobre

Olin käynyt Pobressa edellisen kerran vuonna 2019. Ja nyt heti uudestaan – tällä kertaa Annankadulla, johon Pobre avasi nykyisen ravintolan pari vuotta sitten.

Otin alkuun Calamansi Sourin (16 €). Calamansi on filippiiniläinen sitrushedelmä, joka ryyditti alkujuomani makumaailmaa bourbonin kera. Oikein suunmyötäinen ja enemmän kuin lupaava aloitus. 

Alkuruoaksi valitsin Huevos Rotos (11 €) ja seuralaiseni kanssa puoliksi Croquettas (4 kpl, 12 €). Kananmuna-annos oli velmu ilmestys. 65-asteisen kananmunan lisäksi annoksesta löytyi papuja, rapeaa perunasuikaletta, sobrasada-makkaraa, sipulia ja valkosipulia. Tarjoilija kehotti sekoittamaan koko helahoidon. Näin tein, ja hyvää oli. Ei ollut ihan perinteinen alkupala. 

Kroketit kiinnostivat, sillä ne sisälsivät Manchego-tryffeliä. Rakastan Manchego-juustoa! Kroketit killuivat kimchimajoneesin päällä. Komean talvinen ja intensiivinen annos.


Pääruokaa mietin pitkään, mutta päädyin lopulta Espanjan ja Filippiinien keittiöiden yhdistelmään: Paella Filipinianaan (26 €). Sahrami-paella erilaisilla lihoilla ja katkaravuilla sekä herneillä oli hurmaava kokonaisuus. Chorizot ja muut eläinperäiset antimet maistuivat, mutta yllättäen paistettu riisi oli taianomaisen herkullista. Kaavin jokaisen pannun pohjaan palaneen riisinmurusenkin suuhuni. 


Pobre on tyylikäs ravintola. Värimaailma nojaa punaiseen ja ruskeaan. Palvelu toimi ystävällisesti englanniksi.  

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Pobre

Annankatu 15, 00120 Helsinki

maanantai 3. marraskuuta 2025

M Tea

Luin M Tea -nimisestä vietnamilaisesta ravintolasta Hesarin jutusta lokakuun alussa. Olen aina ollut kovasti viehtynyt täytetyistä leivistä, siinä lomassa vietnamilaisista banh mi -patongeistakin. Kuplateehen puolestaan tutustuin ensi kerran, kun olin nuorempana kölvinä vaihto-opiskelemassa Kaakkois-Aasiassa. Näitä molempia herkkuja piskuinen M Tea tarjoaa.

M Tea on niitä ravintoloita, joilla ei ole nettisivuja. En pidä siitä, sillä tykkään kurkkia ruokalistaa etukäteen, fiilistellä ja pohdiskella valintojani. Nyt siihen ei ollut mahdollisuuksia, joten sisään vaan ilman ennakkotietoja. 


Vaikka olin liikkeellä lounasaikaan, ei tarjolla ollut minkäänlaista lounasdiiliä. Tai ainakaan sellaista ei tiskillä näkynyt. Otin possupatongin ja bubble milk coffee cheese -kuplateen (yhteensä 17 €). Varsin simppeliä patonkia hallitsi vietnamilaiseen tyyliin yrttinen makumaailma possun jäädessä pahasti alakynteen. Ei maukkaimpia syömiäni patonkeja. Nautin kuplateeni jälkiruoaksi. Veikeä juoma maistui, mutta en erityisemmin onnistunut bongaamaan siitä juustoisia makuja. 



Kanssakäyminen yhteisen kielen puuttuessa oli ontuvaa vanhemman rouvan kanssa. Patongin ja kuplateen valmistaminen kesti yli vartin, vaikka olin ravintolan ainoa asiakas. Tuotteet olivat eittämättä rakkaudella tehtyjä. Pienen ravintolan sisustus on hauska ja ”very Instagrammable”. 

Ruoka 3/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

M Tea

Fredrikinkatu 30, 00120 Helsinki