maanantai 23. marraskuuta 2020

Milano Grilli

Metsälän lounaskierros on edennyt kolmanteen kohteeseen Tandoori Villan ja Svengin jälkeen. Milano Grilli sijaitsee paraatipaikalla teollisuusalueen kupeessa, kun tullaan rakenteilla olevan Postipuiston asuinalueen suunnalta. Milano Grilli on klassinen grilli, ei enempää eikä vähempää. Ulkoapäin katsottuna ei erityisen viehättävän oloinen, mutta ei myöskään luotaantyöntävän näköinen. Kahden käyntikerran perusteella asiakaskunta koostuu pelkästään lähitienoon haalariosastosta. Ovi käy tiuhaan jo siinä yhdentoista aikaan. 

Otin ensimmäisellä kerralla lounasdiilillä (8,70 €) iskender kebabin ja toisella rullakebabin. Varsinkin jälkimmäinen oli suorastaan hurmaavan herkullinen ja muhkea kaikessa fallosmaisuudessaan. Sen minkä rullakebab ulkonäössä häviää, sen se luonteessa voittaa. Tästä paraatiesimerkkinä Milano Grillin rulla. Se hätyyttelee jo itseasiassa skenen ykkösrullan King Kebabin asemaa. Myös iskender maistui, erityisesti annoksen oivallinen kastike, mutta siitä huolimatta kokonaisuus oli varsin tavanomainen. Lounaaseen kuuluu myös pieni limu ja kahvi, mutta kahvin olen mieluummin keittänyt kotona. 



Tarkoitukseni oli käydä vielä kolmannenkin kerran grillillä testaamassa ilmeisen suosittua pizzaa, mutta se suunnitelma on toistaiseksi pannassa. Syynä tähän on aggressiivinen käry, joka jää vaatteisiin vainoamaan viattoman lounasreissun jälkeen. Vaimoni ei kyseistä odööriä arvosta, enkä kyllä suoraan sanottuna minäkään. Kärystä huolimatta meininki Milano Grillissä on lupsakan rentoa, kuten grilleillä aina, eikä ruoassakaan ole moitteensijaa. Oikeastaan päinvastoin. 

Ruoka 4/5

Kokemus 1/5

Hinta-laatu 4/5

Milano Grilli

Niittylänpolku 20, 00620 Helsinki 

tiistai 17. marraskuuta 2020

Kantsun Sävel

Näillä SYÖ-viikoilla on tullut testattua jo kolmessa ravintolassa kympin diiliä. Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen! Ensimmäinen käynti oli afterwork-henkinen Kampissa sijaitsevaan The Plazaan ja toinen Triplan Signor Smithiin pizzalle. Kolmaskin käynti oli kauppakeskukseen, tällä kertaa Kaareen, josta haimme koko perheen voimin samalla parin viikon ruokakassit. 


Cityn kympin diilillä lohkesi Classic Premium Burger (normaalihinta 15,50 €) eli 180 gramman naudanlihapihvi, cheddarjuustoa, marinoitua punasipulia ja chilimajoneesia ranskalaisten ja yrttiaiolidipin kera. Annos oli täyttävä, mutta kokonaisuus ei ollut kummoinen. Kaikki oli syötävää, mutta mikään ei säväyttänyt. Jotenkin tuntuu, että kun burgereidenkin laatutaso on merkittävästi noussut viimeisten vuosien aikana, tällaista perusburgeria ei oikein enää arvosta. Perusburgeri siinäkin mielessä, että väliin oli pitänyt tunkea sinne kuulumatonta, kuten salaattia ja tomaattia. Ranskalaiset olivat samaa tasoa burgerin kanssa. Yrttiaioli ei ollut mieleeni. Perheen pienimmäisen paistettu lohi muusilla ja salaatilla (9 €) oli suunmyötäinen ja tasapainoinen annos. Suullista palautetta ei vielä oikein irtoa, mutta erityisesti lohi näytti maistuvan isän ranskalaisten ohessa. 


Kantsun Sävel on osa Kaaren uudistunutta ravintolamaailmaa. Ravintolat ovat tiukasti vieri vieressä muodostaen aika geneerisen seurakunnan. Parhaimmillaan jotkut kuitenkin pystyvät muodostamaan oman identiteettinsä näköisen alueen, kuten Bangcook. Kantsun Sävelkään ei ole ankeimmasta päästä. Siitä pitävät huolen väliseinät viherkasveineen ja aina trendikkäät loosit. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Kantsun Sävel

Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki (Kauppakeskus Kaari) 

sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Signor Smith

Nämä SYÖ-viikot ovat lähteneet tehokkaasti käyntiin, kun pääsin testaamaan jo toisen minulle entuudestaan tuntemattoman ravintolan Narinkkatorin Plazan jälkeen. Tällä kertaa en ollut kaupungin ytimessä, vaan vuoden ikäisessä Triplan kauppakeskuksessa ja siellä sijaitsevassa Signor Smithissä. Ravintola ei sijaitse ravintolamaailman ahdistavassa ihmisvilinässä (miksi Pancho Villaan on aina jonoa?), vaan hieman rauhallisemmilla kulmilla junalaiturien yläpuolella. 

Signor Smith ei ole Cityn SYÖ-viikoilla mukana millään pikkuisella nallipyssyllä, sillä ravintola tarjoaa kympin sopuhintaan kaikki listansa pizzat, burgerit ja pastat. Valinnanvaraa siis on. Olin liikkeellä puhtaasti pizzakärjellä, joten valitsin Favoriton (normaalihinta 15,90 €), joka koostuu kinkusta, sinihomejuustosta ja tuoreesta ananaksesta. Monihan tuomitsee ananaksen pizzassa, mutta ei siitä pääse mihinkään, että se raikastaa kivasti kokonaisuutta – varsinkin tuoreananas. Pizza on lempiruokaani, ja arvostan laatua, mutta mikään yksioikoinen pizzapuristi en ole. 




 

Signor Smithin pizza oli ison mittaluokan pettymys: kuiva, tylsä ja varsin mauton kokonaisuus. Se ei mitenkään pystynyt vastaamaan pizzerioiden ns. uuden aallon laatuvaatimuksiin, mutta toisaalta siitä puuttui myös peruspizzerioiden syntinen maukkaus. Kuivaa ja mautonta reunaa oli liikaa, täytteitä oli vähän ja ne olivat epätasaisesti jaoteltu, mikä teki lopputuloksesta yksinkertaisesti huonoimman pizzan pitkään aikaan. Mutta koska kyse oli pizzasta, söin sen silti ilman julkisia purnauksia.





Vaikka ruoka ei natsannut millään mittapuulla, on Signor Smith tyylikäs ravintola. Isot ikkunat aukeavat kivasti rautateiden päälle. Ravintolan valaistus on toteutettu hienosti, mikä korostui, kun ulkona alkoi hämärtää. 

Ruoka 2/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 2/5

Signor Smith

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki (Kauppakeskus Tripla, 4. krs.)

torstai 12. marraskuuta 2020

The Plaza Wine & Craft Beer

Cityn SYÖ-viikkojen aikana yritän aina bongata jonkin uutuusravintolan, jonka käydä testaamassa. Tällä kertaa kohteeksi oli helppo valita Narinkkatorin laitaan ilmestynyt kiehtovan oloinen The Plaza Wine & Craft Beer -ravintola.



Miellyttävänä yllätyksenä ravintola oli laajentanut kympin settejään Cityn nettisivujen kertomasta, sillä myös kaksi alkupalaa sai kympin käypään hintaan. Siihen tarrasimmekin kiinni ystäväni kanssa, kun otimme molemmat alkuun ahventa escabeche ja sienisalaattia (5 €, normaalihinta 7,5 €). Escabeche tarkoittaa tässä tapauksessa kylmänä tarjoillun ahvenen marinointia viinietikassa. Lopputulos oli maukas ja tavanomaisesta kiehtovasti poikkeava. Onnistunutta annosta täydensivät sienisalaatti, pikkelöidyt porkkanat, smetana ja paahdettu leipä. 


Pääruoaksi ottamamme härkätoast (10 €, normaalihinta 18 €) oli suoraviivaisempi annos. Alkuruoasta tutun grillatun leivän päällä viisi lihapalaa (100 g), salaattia, tomaattia, suolakurkkua, sipulia sekä aiolia. Härkätoastia siivittivät ranskanperunat ja aiolidippi. Konstailematon annos oli mukiinmenevä, mutta ei erityisen mieleenpainuva. 


Plazan juomalistaa tuli testattua kahden englantilaisen laatusiiderin (0,5 l / 12 €) sekä chileläisen punaviinilasin voimalla. Ystäväni testasi olutvalikoimaa. Totesimme valikoiman riittäväksi, mutta myös varsin mielenkiintoiseksi. 



Palvelu pelasi asiantuntevasti ja asiakasta juomavalikoiman edessä auttaen. Ravintola on tunnelmallinen alkavan talven hämärässä. Sijainti on myös mitä mainioin aivan keskustan ytimessä. 

Ruoka 3/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

The Plaza Wine & Craft Beer 

Annanaukio 1 Narinkkatori, 00100 Helsinki

tiistai 10. marraskuuta 2020

Sushibar+Wine (Kallio)

Meillä on vaimon kanssa vahva erimielisyys sushilounaista. Hänen mielestään paras sushilounas on Sushibar+Winen ”kolmen kopla” eli salaatti-, nigiri- ja makisetti. Itse kumarran vahvasti sushibuffetin suuntaan. Ei, en tarkoita mitään yleisaasialaisbuffettia, jossa sushit ovat vain yliolkaisesti tehtyjä kuivuneita pökäleitä, vaan ihan kunnon kamaa. Sellaista, jota on tarjolla esim. Hämeentien Sushi Forestissa (jonka edesottamukset ovat muuten parantuneet melkoisesti sitten arvostelun kirjoittamisen), jonka sushit ovat laadukkaita ja maukkaita, minkä lisäksi tarjolla on aina monipuolinen kattaus. Tämän vuoksi minulta kesti pitkään ennen kuin kävin Sushibar+Winen Kallion ravintolassa, vaikka se on lähellä tavanomaisia lounaskulmiani.


Otin vaimoni suosituksesta tiikerirapusalaatin (5 €), nigirisetin (4 kpl, 5 €) sekä lohimakisetin (5 kpl, 5 €). Makuhermoja hivelevä salaatti oli aivan älyttömän hyvää! Simppeliä, mutta raikkaan maukasta. Seesaminsiemenistä tehty goma-kastike oli annoksen tärkein komponentti, selkäranka. Lohimakit olivat perusbuffetin makeja parempia, oikein oivallisia. Sen sijaan nigirien (merilohi, kevyesti grillattu merilohi, siika ja jättikatkaravunpyrstö) osalta jouduin kokemaan pettymyksen. Ne olivat hieman nuutuneen ja tylsän oloisia. Eivät erottuneet laadullaan mitenkään, ehkä jopa päinvastoin. 

Sushibar+Wine juhli 10-vuotistaivaltaan avaamalla vuosi sitten auki raadellulle Hämeentielle ketjun viidennen ravintolan. Kuten kuvista näkyy, työsarkaa kadun osalta vielä riittää. Kallion toimipaikka on kivasti puoliympyrän muotoisen rakennuksen osassa, mikä luonnollisesti näkyy tilan viihtyisänä kaarevuutena. Seinillä väriä valoisaan tilaan tuovat Linda Linkon ja Tuukka Tammisaaren maalaukset. 


Kumpi sitten on oikeassa, minä vai vaimoni? Minä tietenkin, sillä eihän ole laadukkaan sushibuffetin voittanutta. Eikä sen jälkeistä oloa. 

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 2/5

Sushibar+Wine

Hämeentie 19, 00500 Helsinki