Taas on yksi vuosi takana. Koronapaniikista päästiin, mutta erilaisia haasteita on muutoin riittänyt kuluttajia kurittavasta inflaatiosta turistikatoon. Tuntuukin, että ravintolakentällä tapahtuu. Tunnettuja – perinteisempiä tai uudempia – ravintoloita lopettaa, mutta toisaalta uusia tuttavuuksia ilmestyy katukuvaan kuin sieniä sateella. Alan seuraajanakin tuntuu hankalalta pysyä uusien tuulien perässä. Vaihtuvuutta siis on, ja vain parhaat porskuttavat eteenpäin. Niinhän sen tietysti kuuluukin mennä.
Vuoden aikana tuli kirjoitettua 38 arvostelua ravintoloista.
Se ei ole ihan vähäinen määrä. Uumoilin etukäteen niitä tulevan vähemmän. Niin
olen tosin tehnyt parina aiempanakin vuonna. Blogini pulssi sykkii jatkossakin,
mutta ei samassa määrin kuin hulluina vuosina 2016–2019. Tänä vuonna rikottiin myös 500 kirjoituksen rajapyykki. Upea saavutus, vaikka itse sanonkin.
Tänä vuonna en jaa ravintoloita kategorioihin, vaan nimeän vain reteästi vuoden parhaat ravintolat. Tulin, näin ja söin -laatuleiman saa kaikkiaan seitsemän laaturavintolaa.
Edellisvuosien parhaat ravintolat löydät näistä linkeistä: 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 ja 2016.
Näillä sanoin kohti vuotta 2024!
Kolmeakymmentä euroa lähestyvän pizzan on oltava superhyvää – ja se on!
Kehuja saanut Villa Severino oli kaikkien kehujensa arvoinen. Erityismaininta älyttömän hyvistä pizzan reunoista.
Uudistetun Hakaniemen hallin helmi. Laadukas ruoka, pätevä palvelu, upea miljöö.
Vuoden paras ja kokonaisvaltaisin illallinen. Kuriositeettina elämäni paras mocktail.
Vuoden paras aamiainen on samalla kaikkien aikojen parhaimpien aamiaisten listalla. Kaiken odotuksen ja ennakkofiilistelyn arvoinen visiitti.
Yllättävässä paikassa, tiettömien taipaleiden takana, nautin ehkäpä vuoden parhaimman burgerini.
Vuoden maukkaimmat käyntini tein Vallilassa tovin majaansa pitäneeseen JJ’s BBQ -ravintolaan. Valitettavasti pop up -toiminta päättyi, eikä bbq-herkkua saa enää kuin Salosta. Jos olet Salon liepeillä, olisi sulaa hulluutta olla käymättä JJ:ssä.