Valitsin tiiviiltä listalta brisketin (18 €) eli yön yli haudutettua naudanrintaa omatekoisen leivän välissä. Kylkeen sai lohkoperunat normina tai bataatteina sekä omavalintaisen dipin. Brisket on tosiaan naudanrintaa ja sen valmistamista pidetään jonkinasteisena barbequen kuninkuuslajina. Tässä kisassa Wanha Pehtoori tuulettaa kultamitaliaan korkeimmalla pallilla. En tosin ole alan vanhempi erityisasiantuntija, vaikka väitänkin tunnistavani laadukkaan, hyvin valmistetun ja erinomaisen lopputuloksen. Hurmaavaa briskettiä komppasivat oivallisesti annoksen raikkaammat elementit sekä suunmukainen leipä itsessään – unohtamatta majoneesia, joka sitoi annoksen maut yhteen. Lohkopotut ja aiolidippi täydensivät muhkean maukasta grilliannosta. Kenties jonkun sisäinen ekonomisti saattaa kohottaa harmaita kulmakarvojaan 18 euron hinnan edessä, mutta fakta on, että vaikka Wanha Pehtoori pyytää paljon, jää asiakkaalla saamapuolelle vielä enemmän. Annoskokokin on vähintään säädyllinen.
Jos isältä kysytään, Haltialan maatilareissun ehdoton kohokohta oli kyllä Wanhan Pehtoorin brisket. Jos kysytään 1,5-vuotiaalta tyttäreltä, kohokohtina toimivat lampaat ja päämäärätön juoksentelu pihapiirissä.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Wanha Pehtoori
Laamannintie 17
00690 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti